avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... sa ajut un prieten? ce se poate intimpla?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

sa ajut un prieten? ce se poate intimpla?

am fost intr-o cursa cu un prieten. Amindoi sintem spferi de tir. In curtea in care am incarcat marfa prietenul meu a atins o masina mica usor{un stop spart si aripa fata zgiriata}. Au ajuns la o intelegere amiabila.S-a intimplat vineri. Luni am fost sunat de prietenul meu care ma roaga sa dau eu copie dupa permis si CI pentru ca el a avut permisul expirat si a declarat la asigurari ca s-a intimplat accidentul in trafic pentru ca daca spunea ca a fost intr-o curte inchisa asigurarile nu plateau daune. Si el avind permisul expirat de citeva zile nu putea sa conduca. Dar el a lovit aceea masina! Va rog mult dati-mi un sfat !!! Mi-e mila de el dar nici nu vreau sa am eu probleme! Ma poate afecta cu ceva daca dau copii dupa actele mele?? Asta inseamna ca eu am fost la volan desii nu este asa! Vreau sa-l ajut dar mi-e teama sa nu patesc eu ceva, adica cine stie ce sa platesc sau amenda sau puncte de penalizare?? Astept un sfat urgent VA ROG!!! Mii de multumiri! Cu stima
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 12:01, 28 Iulie 2010
chestii de genul asta nu se fac. daca s-a intamplat intr-o curte si asigurarea nu plateste, prietenul trebuia sa plateasca dauna celeilalte masini si gata.nu sa declare altceva. pe langa amenda ce-o veti plati(nu aveti de unde stii ca v-o plateste prietenul), poate va alegeti si cu o plangere pt fals in declaratii. de asemenea, nu stiti ce declara si celalalt sofer.
Multumesc pentru rapiditate! Mi s-a spus ca eu nu dau nici-o declaratie,nici la politie nici la asigurari! Decit sa trimit copia actelor mele! Si va rog sa ma scuzati ca insist dar desii sint sofer de 20 ani nu am avut niciodata de a face cu asa ceva! Deci Dvs imi spune-ti ca eu ar trebui sa dau declaratie si sa primesc si o amenda? Inseamna ca cel pe care vreau sa-l ajut vrea sa profite de bunatatea si naivitatea mea! El nu a zis nimic de declaratie sau de amenda pentru ca s-a inteles amiabil cu celalalt, dar in ziua de azi nu stii daca se merita sa mai ai incredere in "prieteni"! Deci ar trebui sa-l las sa se descurce nu sa ma implic? Va multumesc inca o data!! Cu stima si respect....:vishenka:
Ceea ce ai povestit e foarte grav, mai ales ca sunteti soferi profesionisti si prietenul dumitale a plecat in cursa cu permisul expirat. Pai daca il gaseau pe strada, venea inapoi la picior.

Sfatul meu e sa nu te bagi ca nu stii ce intelegeri a facut prietenul tau, plus ca descoperi pe parcurs ca a uitat sa-ti spuna niste detalii care schimba complet problema.

Daca vrei sa-l ajuti imprumuta-l cu niste bani daca are probleme sa plateasca daunele in momenul asta, dar nu te baga tu cu ochii inchisi pentru el. Se poate lasa cu dosar penal. Plus stresul ca va trebui sa minti si daca te iau din scurt incepi sa te contrazici.

Prietenul tau trebuie sa invete sa fie mai responsabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie mincinoasa ? ContSters295582 ContSters295582 Salutare . La sfarsitul anului trecut primesc o solicitare de la un prieten (cel putin asa il consideram) prin care ma roaga sa ma trec eu sofer (nevinovat) ... (vezi toată discuția)
Accident ușor nedeclarat la momentul producerii. ce riscă șoferul vinovat? Marian7751 Marian7751 Buna seara. As avea niste intrebari deoarece sunt intr-o situatie mai delicata si nu stiu ce am de facut. Pe scurt acum vreo 3 saptamani in data de 30.10.2017 ... (vezi toată discuția)
Bataie de joc societatea de asigurari astra costin13 costin13 Buna ziua ,ma numesc Tudor Adrian si am si eu o problema cu societatea de asigurari Astra ,nu vor sa imi plateasca un dosar de 6 luni.Incerc sa va povestesc ... (vezi toată discuția)