avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident ușor nedeclarat la momentul producerii. Ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident ușor nedeclarat la momentul producerii. Ce riscă șoferul vinovat?

Buna seara. As avea niste intrebari deoarece sunt intr-o situatie mai delicata si nu stiu ce am de facut. Pe scurt acum vreo 3 saptamani in data de 30.10.2017 a avut loc un accident usor (bara spate putin zgariata). Eu am fost vinovatul si am cazut la o intelegere cu cel caruia i-am lovit masina. NU am facut intelegere amiabila deoarece ne-am inteles la o suma de bani si nu am mers niciunul dintre soferi la politie (i-am platit paguba pe loc 200 lei). Acum dupa 3 saptamani de la accident am primit un mesaj de la acel sofer pe care l-am lovit in care scria sa ii dau banii pentru bara spate, bani pe care eu i-am dat deja. Acum intrebarea mea este daca soferul respectiv merge la politie ce mi se poate intampla ? Tin sa mai mentionez ca are o poza cu buletinul meu. Va multumesc frumos pentru timpul acordat si sper sa imi puteti raspunde cat mai detaliat, va multumesc frumos !
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Fane777 , utilizator 20:27, 23 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce dovada aveti ca i-ati platit? (ca sa o puteti folosi)
ati procedat gresit. trebuia sa ii cereti macar o chitanta pentru ce i-ati dat banii.
"intelegerile" acestea aparente duc la litigii
Din pacate nu am nicio dovada.
Ramaneti ambii 30 de zile pietoni daca il declara asa tarziu.
Ce pot sa iti spun cu siguranta este ca ...sigur nu se va duce. Ambii riscați sa fiti amendați pentru nedeclararea accidentului. Un coleg a pățit exact acest lucru....dar nu era vinovat. Cei de la sectorul 4 i-au dat amenda.....Si nu mai retin daca a rămas si fara permis. Dar el nu era vinovat si totusi a plătit.
Sfatul meu: vezi ce amenda este in codul rutier si prezinta-te tu primul. Cu siguranta nu te declara vinovat. Poti eventual sa ii faci celuilalt plangere penala, doar sa nu te ia ca si cum a-i fi dat mită :(.
Ce pot sa iti spun cu siguranta este ca ...sigur nu se va duce. Ambii riscați sa fiti amendați pentru nedeclararea accidentului. Un coleg a pățit exact acest lucru....dar nu era vinovat. Cei de la sectorul 4 i-au dat amenda.....Si nu mai retin daca a rămas si fara permis. Dar el nu era vinovat si totusi a plătit ...Si a dat si RCA-ul!
Sfatul meu: vezi ce amenda este in codul rutier si prezinta-te tu primul si nu mai spune de ce bani ai dat. Cu siguranta nu te declara vinovat. Poti eventual sa ii faci celuilalt plangere penala, doar sa nu te ia ca si cum a-i fi dat mită :(.

De acum, sa stii ce ai de facut: te duci imediat la Poliție și declari ce s-a întîmplat.....dar erai prea buimac sa iti fi notat numărul celeilalte masini....sau l-ai pierdut.....etc. Spui marca, Spui culoarea.....dai detalii.....Poliția nu iti va face nimic, iar daca celălalt se prezintă IN PERIOADA LEGALA .....Nu riști decît sancțiunea normală. In acest mod, polițistul iti va da si autorizația de reparație.

Cel mai bine tot amiabila rămîne....dar daca nu o faci...Ce am spus eu mai sus e solutia.

SUCCES!
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Fane777, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident nedeclarat. ce se poate întâmpla dacă nu-i plătesc celuilalt șofer suma la care ne-am înțeles? utilizator11112 utilizator11112 Buna ziua. In data de 28.10.2017 in jurul orei 16 a avut loc un mic accident cateva zgarieturi la ambele masini si atat. Eu am fost de vina si m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Incident autovehicul stationat neregulamentar leventoctavian leventoctavian Buna ziua, Am si eu nevoie urgenta de un sfat. Acum aproximativ 2 saptamani incercand sa intru pe o alee la dreapta, am acrosat foarte usor(doar o zgarietura ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului, conditii deosebite nickers nickers astazi am lovit din spate o masina.. eram in intersectie, il vad pe cel din fata mea ca pleaca, si in timp ce plecam m-am asigurat din stanga ca pot sa intru ... (vezi toată discuția)