astazi am lovit din spate o masina.. eram in intersectie, il vad pe cel din fata mea ca pleaca, si in timp ce plecam m-am asigurat din stanga ca pot sa intru in intersectie. in acest timp celuilalt sofer i s-a oprit masina si eu l-am lovit. si de aici incepe partea ciudata. desi am lovit din spate si eram vinovat, celalat sofer a fugit de la locul acidentului. initial a coborat s-a uitat la masina lui(care avea avarii mici) si apoi a venit la masina mea. cea ce mi s-a parut foarte ciudat a fost faptul ca "nevinovatul" era foarte vesel si totodata amuzat de situatia respectiva, lucru care ma face sa cred ca era beat. dupa o mica discutie m-am intors la masina pentru a o reexamina si in acest timp celallt sofer a fugit de la locul accidentului. in aproximativ 15 minute am mers la politie si am declarat accidentul. stiu ca si celalat sofer are la dispozitie 24 h pentru a se prezenta la politie. ceea ce m-a deranjat a fost faptul ca, din spusele politistului, daca celalalt sofer nu se prezinta tot eu sunt cel care o sa plateasca amenda si daunele. nu inteleg de ce. 1 era lovit din spate deci dupa lege nevinovat, nu vad de ce sa fuga decat daca nu era baut, 2 nu inteleg de ce trebuie sa platesc daca el este cel ce a fugit
dvs veti plati amenda ce vi se cuvine ptr incalcarea regulilor de circulatie, nu are nici o legatura cu plecarea lui de la locul accidentului.
pe linga aceasta chestiune, in speta dvs nu exista nici o obligatie sa ramai la locul faptei ci doar sa raportezi accidentul in 24 de ore (cu exceptia cazului in care doreste procedura amiabila in cazul asigurarii). poate ca daunele suferite de el nu meritau pierderea de timp cu raportarea a politie sau nu era masina lui.
iar daunele este normal sa le platiti dvs - in mod sigur se refera la daunele suferite de masina dvs - cu exceptia cazului cind aveti CASCO.
oricum, daca pierde termenul va fi sanctionat cu suspendarea permisului ptr 30 de zile.