avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala

Pe data de 21/12/2010 am fost implicat intr-un accidend usor . Un autoturism a intrat udor in dpstele meu la semafor. Deoarece masina mea nu a avut nimic si masina lui a avut doar cateva sgarieturi nu am avut nevoie de daune materiale( asigurare rca) , si ne-am despartit amiabil.
Pe data de 08/01/2011 am fost instiintat de politie ca am fugit de la locul faptei ( soferu celalt a facut cerere la politie fara a ma anunta, pe motiv ca eu l-am lovit si a fugit). Mi s-a luat lermisul pe 30 de zile si am platit o amenda de 270 ron in 48 de ore si mi s-a dat dovada pe 15 zile.

intrebare:
Pot sa il actionez in instanta (eu sunt de meserie sofer) ? Daca da ce sanse am sa castig si cat ma costo avocatu? Imi puteti recomanda pe cineva?

Eu stau in Bucureti sect 3, iar accidentu a avut loc in sect 2.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:14, 10 Ianuarie 2011
ati fost sanctionat ptr faptul ca nu ati raportat accidentul in termenul de 24 de ore si nu ptr fuga de la locul accidentului (acesta din urma se prevede doar ptr accidentele cu victime). daca ati recunoscut fapta (accidentul) in fata agentului nu mai aveti ce face, in caz contrar puteti incerca sa contestati pv ptr lipsa de vinovatie adica sa sustineti ca nu ati fost constient de existenta unei tamponari si implicit lipsa raportarii in 24 de ore nu va este imputabila.
exits variante de lucru insa trebuie analizate actele si masina.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare si fuga de la locul faptei DanielGalca10 DanielGalca10 Buna ziua, in ziua de 10 martie 2017, am suferit o tamponare ușoară în trafic în orașul Urziceni. Cel care m a lovit, a fugit de la locul faptei demarand ... (vezi toată discuția)
Incident autovehicul stationat neregulamentar leventoctavian leventoctavian Buna ziua, Am si eu nevoie urgenta de un sfat. Acum aproximativ 2 saptamani incercand sa intru pe o alee la dreapta, am acrosat foarte usor(doar o zgarietura ... (vezi toată discuția)