avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce șanse am să câștig un proces cu cel care mi-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce șanse am să câștig un proces cu cel care mi-a lovit mașina?

Buna ziua, pe data de 13.11.2017 in timp ce efectuasem manevra de intoarcere pe un DN, ajungand deja pe sensul opus de mers deja cu masina am fost lovit in lateralul masinii de catre un sofer imprudent care nici nu a dorit sa franeze, dupa ce accidentul sa petrecut sa dat jos si mi-a cerut asigurarea in conditiile in care el era vinovat, nu ma intrebat daca sunt bine daca am patit ceva si a aratat o atitudine agresiva catre mine acuzandu-ma ca am luat permisul ilegal si ca sunt un pericol public, apoi a refuzat sa stea la locul accidentului pentru a sosi echipajele de politie sa stabileasca cui ii apartine vina si a plecat de la locul accidentului, eu am sunat la politie nu a venit nimeni iar in urmatoarele 2 ore m-am prezentat la politia din Municipiu deoarece la postul de politie din localitate nu era nimeni si era lacatul pus pe usa, cel care era responsabil era in concediu, a doua zi in termenul legii am fost si am dat o declaratie si mi-am primit amenda pentru o intoarcere neregulamentara fara ca agentul constatator sa mearga la locul faptei, de asemenea ma amenintat cu pierderea permisului lucru care la facut si cel ce ma lovit si mi-a spus ca este neacordare de prioritate in conditiile in care nu exista acest termen intrucat am facut o intoarcere pe un drum si nu o intersectie, acum domnul ce ma lovit si a fugit vrea sa ma dea in judecata pentru avarii, avariile fiind o mica indoitura de 4 cm pe capota si cateva zgarieturi pe bara fata, eu am portiera dreapta spate indoita serios, pragul contorsionat din partea spate pana spre fata si stalpul de rezistenta a masinii contorsionat. Mentionez ca accidentul sa petrecut in fata unei camere de inregistrari si nu exista urme de franare ale celui ce ma lovit iar numarul acestuia este rosu. Ma puteti ajuta cu un sfat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandruic , utilizator 10:09, 11 Decembrie 2017
sansele sunt ca la loto; 50% da 50% nu.!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va stabili pe baza de probe cine este vinovat si cine a încălcat regulile de circulație rutieră.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce povestiti, culpa, din punct de vedere legal, va apartine. Chiar dumneavoastra sustineti ca ati fost acrosat in lateral, deci in timpul (inainte de a finaliza) manevrei de intoarcere, ceea ce indica faptul ca nu ati acordat prioritate autovehiculelor care veneau de pe contrasens.

Pe plan moral, sunt de acord cu opiniile celuilalt sofer. Modul in cae expuneti si interpretati desfasurarea evenimentelor sugereaza o cunoastere si intelegere in cel mai bun caz partiala a legislatiei in domeniu.
Dar asta e doar parerea mea...
Nu inainte, ci dupa, ma lovit pe sensul lui de mers in timp ce imi indreptam masina in, pozitie dreapta.pop_m a scris:

Din ce povestiti, culpa, din punct de vedere legal, va apartine. Chiar dumneavoastra sustineti ca ati fost acrosat in lateral, deci in timpul (inainte de a finaliza) manevrei de intoarcere, ceea ce indica faptul ca nu ati acordat prioritate autovehiculelor care veneau de pe contrasens.

Pe plan moral, sunt de acord cu opiniile celuilalt sofer. Modul in cae expuneti si interpretati desfasurarea evenimentelor sugereaza o cunoastere si intelegere in cel mai bun caz partiala a legislatiei in domeniu.
Dar asta e doar parerea mea...

Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
Alexandruic, utilizator
Daca at fi finalizat manevra, nu va putea lovi in lateral, ci doar in spate.
Manevra incepe din momentul semnalizarii intentiei, si se termina in momentul in care ati revenit pe sens (sunteti pozitionat paralel cu axul drumului)

Alte discuții în legătură

Accident auto, stabilire vinovat Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua , nu stiu exact ce sa fac , azi am discutat cu un avocat maine vom merge sa facem acte si apoi vom merge sa vedem dosarul. Ok , deci... Am avut un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)