avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce șanse am să câștig un proces cu cel care mi-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce șanse am să câștig un proces cu cel care mi-a lovit mașina?

Buna ziua, pe data de 13.11.2017 in timp ce efectuasem manevra de intoarcere pe un DN, ajungand deja pe sensul opus de mers deja cu masina am fost lovit in lateralul masinii de catre un sofer imprudent care nici nu a dorit sa franeze, dupa ce accidentul sa petrecut sa dat jos si mi-a cerut asigurarea in conditiile in care el era vinovat, nu ma intrebat daca sunt bine daca am patit ceva si a aratat o atitudine agresiva catre mine acuzandu-ma ca am luat permisul ilegal si ca sunt un pericol public, apoi a refuzat sa stea la locul accidentului pentru a sosi echipajele de politie sa stabileasca cui ii apartine vina si a plecat de la locul accidentului, eu am sunat la politie nu a venit nimeni iar in urmatoarele 2 ore m-am prezentat la politia din Municipiu deoarece la postul de politie din localitate nu era nimeni si era lacatul pus pe usa, cel care era responsabil era in concediu, a doua zi in termenul legii am fost si am dat o declaratie si mi-am primit amenda pentru o intoarcere neregulamentara fara ca agentul constatator sa mearga la locul faptei, de asemenea ma amenintat cu pierderea permisului lucru care la facut si cel ce ma lovit si mi-a spus ca este neacordare de prioritate in conditiile in care nu exista acest termen intrucat am facut o intoarcere pe un drum si nu o intersectie, acum domnul ce ma lovit si a fugit vrea sa ma dea in judecata pentru avarii, avariile fiind o mica indoitura de 4 cm pe capota si cateva zgarieturi pe bara fata, eu am portiera dreapta spate indoita serios, pragul contorsionat din partea spate pana spre fata si stalpul de rezistenta a masinii contorsionat. Mentionez ca accidentul sa petrecut in fata unei camere de inregistrari si nu exista urme de franare ale celui ce ma lovit iar numarul acestuia este rosu. Ma puteti ajuta cu un sfat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandruic , utilizator 10:09, 11 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mult succes draga domnule .
Sper ca niciodata sa nu ma intalnesc cu dvs in trafic dar SPER ca macar in parte sa fi inteles ceva din cele ce ati pățit caci in rest, cu siguranta si de acum in colo toti ceilalti vor fi vinovati de toate relele din lume ce vi se vor întâmpla : politistul ca nu a venit la locul accidentului sa constate nevinovăția dvs, soferul celalalt ca a "fugit" de la locul accidentului și ca in plus mai si voia sa va ceara despăgubiri când dvs erați evident nevinovat, noi toti ca nu vedem ca celălat sofer era evident vinovat si imprudent, dvs sunteti de fapt doar un pericol pentru dvs., ca doar masina dvs. era cea mai distrusa, dar vina cea mai mare, recunosc!, este intrintr-adevar a mea caci nu sunt lucid si raspund după ureche neobsevand evidenta ce reiese si din titlu. Nu erați vinovat iar impertinentul acela voia să va dea in judecata si nu invers.
Imi cer scuze pentru toate cele de mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
acest răspuns util
:-) Deci daca ai Audi, oricine intra in tine e vinovat din start, indiferent ce articol de lege e incalcat, eventual si baut sa fii si tot nu e nici o problema.
Trecand peste interpretarea lui Alexanduic asupra evenimentului (fata de care sunt in complet dezacord) nu cred ca e treaba noastra sa il judecam pe om.
Sper ca un moderator sa intervina si sa cenzureze nitel raspunsurile prea acide.
acest răspuns util
Ti se pare ca il judecam? Cand este vorba despre condus si siguranta altora in trafic nu cred ca trebuie sa menajam pe cineva. Lui chiar si dupa raspunsurile date, care au fost pertinente, la obiect, pe baza unor reguli de circulatie i se pare ca tot are dreptate, ca doar a strans bani sa faca scoala de soferi, el chiar a jignit, noi toti nu suntem lucizi, el e foarte lucid. Considera ca este pericol pe strada doar pt el, pt pietoni sau alti soferi nu, el este singur pe strada. Nu stie reguli de circulatie, conduce in virtutea inertiei, toata lumea stie sa mearga cu o masina, dar si corect nu toti se pare. Hai sa nu mai fim asa de sensibili cand e vorba despre siguranta pe strazi. Intr-un raspuns dat mai sus i-am punctat clar cat pe dinafara este cu regulile de circulatie, dar tot nu am fost ala lucid :)). Foarte tare asta. Dar hai sa nu il judecam.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
ContSters295672, utilizator
radu284 a scris:

Ti se pare ca il judecam? Cand este vorba despre condus si siguranta altora in trafic nu cred ca trebuie sa menajam pe cineva. Lui chiar si dupa raspunsurile date, care au fost pertinente, la obiect, pe baza unor reguli de circulatie i se pare ca tot are dreptate, ca doar a strans bani sa faca scoala de soferi, el chiar a jignit, noi toti nu suntem lucizi, el e foarte lucid. Considera ca este pericol pe strada doar pt el, pt pietoni sau alti soferi nu, el este singur pe strada. Nu stie reguli de circulatie, conduce in virtutea inertiei, toata lumea stie sa mearga cu o masina, dar si corect nu toti se pare. Hai sa nu mai fim asa de sensibili cand e vorba despre siguranta pe strazi. Intr-un raspuns dat mai sus i-am punctat clar cat pe dinafara este cu regulile de circulatie, dar tot nu am fost ala lucid :)). Foarte tare asta. Dar hai sa nu il judecam.

Din pacate dupa cum am spus singura vina ce imi apartine este neatentia la volan se poate intampla oricui, dar e mai usor sa dai vina pe altul in loc sa il ajuti cu o parere sincera, din cate imi amintesc accidentul este fara vatamari corporale pe un DN drum national, nu am ucis pe nimeni si nici nu am lovit pe nimeni ci am fost lovit de un Audi ce circula cu 70 in localitate, consider ca vina imi apartine de producerea accidentului avariile masinii mele fiind semnificative de asemenea si celalalt sofer a avut imprudenta de a nu fi atent la drum deoarece acest accident putea fi evitat intrucat un alt sofer din fata lui a facut o depasire si ma evitat, desigur nu esti obligat sa franezi cand vezi ca un idiot incearca sa faca o intoarcere dar totusi cred ca ar trebui macar sa reduci viteza pentru a nu intra in el, asta cred ca face parte din codul de conduita preventiva, sa fii atent si sa incerci sa eviti producerea unui accident, desigur el nu ma vazut din cauza unei masini de tonaj din fata lui si ma lovit in lateral in timp ce incercam sa imi aduc masina in pozitie dreapta. Mi-am platit amenda de la politie si m-am inteles cu omul consider incheiat acest post! PS ce tine de ceea ce unii dintre dvs cred legat de faptul ca eu sunt pericol public este strict problema si frustrarea lor, eu pot sa spun decat atat, mi-am luat permisul corect si am dat examenul la fel ca si ceilalti, daca oricine crede altceva,l-as ruga sa aduca dovezi care sa ateste ceea ce spune! O zi buna!
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Alexandruic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, stabilire vinovat Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua , nu stiu exact ce sa fac , azi am discutat cu un avocat maine vom merge sa facem acte si apoi vom merge sa vedem dosarul. Ok , deci... Am avut un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)