avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare sume de la firma leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare sume de la firma leasing

Buna ziua

Firma unde lucrez a avut o duba Mercedes in leasing , insa din cauza neplatii ratelor , masina a fost recuperata de Tiriac .Pe site-ul lor am vazut ca era afisata masina la vanzare la pretul de 20000 euro. Anuntul nu mai este la momentul de fata , pe site ,deci presupunem ca s-a vandut.
Dupa calculele noastre , suma care rezulta din adunarea ratelor care mai ramaneau de achitat pana la sfarsitul contractului, plus cele care nu s-au achitat, ajunge la 14.000 euro. Ceea ce ar insemna ca Tiriac-ul ar trebui sa ne restituie restul pana la 6.000 .
Cum am putea sa ne recuperam acesti bani ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:55, 28 Iulie 2010
Parerea mea este ca nu puteti "recupera" nici un ban.
Autoutilitara nu era proprietatea dvs iar firma de leasing a vandut ceea ce ii apartinea.
In momentul in care contractul de leasing a fost reziliat pentru neplata ratelor , utilizatorul (firma la care lucrati) a pierdut orice drept cu privire la autoutilitara.
Apoi, era normal ca firma de leasing sa incerce sa vanda masina pentru a-si acoperi pierderile rezultate din contractul nefinalizat cu utilizatorul bunului.
@Simona F

interventie moderator

Va rog sa stergeti din mesajul dvs. denumirile persoanelor (fizice/juridice) implicate in discutie.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz sau nu? aslon aslon n-am platit 2 rate leasing si mi s-a ridicat masina.am luat leg cu banca sa mi-o recuperez si sa platesc cei 2000 euro care trebuiau platiti pt achitarea ... (vezi toată discuția)
Penalizari polita casco - leasing nicmar82 nicmar82 Am primit o factura de penalitati la polita casco in valoare de 2000 lei pentru ca nu am mai platit polita casco. Factura de penalitati a fost emisa dupa 1 an ... (vezi toată discuția)
Probleme contract leasing auto gabi777 gabi777 Am achizitionat un autoturism KIA SORENTO productie non UE an 2006 in sistem leasing pe SOCIETATE Valoarea contractului de leasing 35000 euro. In luna martie ... (vezi toată discuția)