avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare a consiliului judetean de reglementare a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare a consiliului judetean de reglementare a platii apei potabile chiar daca ai apometru

Ce sanse as avea daca as contesta in instanta Hotararea cj privind reglementarea platii apei care se pierde , chiar daca am apometre,binenteles avand sustinerea mai multor locatari?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:37, 13 August 2010
Aveti sansa pe care o are orice contestatie: sa fie sau nu acceptata, adica o sansa incerta.
Dar pentru dreptatea Dv. si a locatarilor merita sa va luptati, mai ales daca credeti in justetea demersului.
Totusi poate ne spuneti si noua ce a hotarat CJ. Poate luam si noi exemplul lor daca e mai bun decat al nostru. Noi am hotarat in cadrul asociatiei cum sa suportam pierderile. Oricum trebuie sa le suportam dar este bine sa stim cum se procedeaza si in alte parti.
Si-apoi daca aveti apometre, pesupun ca in apartamente dar si la bransament, nu vad de ce s-ar implica CJ sa faca impartirea cheltuielilor asociatiei? Furnizorul factureaza conform apometrului de bransament iar repartizarea pe proprietari este treaba asociatiei.
De ce sa suportam pierderi atata vreme cat avem apometre?Pentru ce le-am mai montat? de amorul artei? fiecare CJ are in vedere reglementarea unor astfel de probleme ,fara CJ asociatiile n-ar putea sa faca nimic ,acum depinde de bucataria fiercarui judet.
Va referiti la "pierderile de apa" ca fiind diferenta intre consumul citit pe contorul de bransament si suma consumurilor locatarilor din bloc?
dana@123 a scris:

De ce sa suportam pierderi atata vreme cat avem apometre?Pentru ce le-am mai montat? de amorul artei? fiecare CJ are in vedere reglementarea unor astfel de probleme ,fara CJ asociatiile n-ar putea sa faca nimic ,acum depinde de bucataria fiercarui judet.

1. Pierderile se suporta de proprietari pentru ca sunt pe instalatia din interiorul blocului, instalatie ce este proprietatea blocului, a asociatiei si nu a furnizorului.
2. Apometrele s-au montat pentru ca unii proprietari consuma 2 m.c pe luna, altii 20 de m.c. pe luna. Fiecare plateste ceea ce consuma (2 sau 20 m.c.) plus o parte din pierderi conform hotararilor luate in asociatie.
3. Legea 230/2007 nu prevede nicaieri faptul ca ar avea vreo atributiune C.J. in reglementarea activitatii interne a asociatiilor de proprietari, a repartizarii cheltuielilor.... Asocaitia de proprietari functioneaza ca orice persoana juridica din aceasta tara si nu este in subordine C.J.
Asociatiile de proprietari pot fi indrumate si verificate conform L 230/2007
Art. 52. -
(1) Consiliile locale ale municipiilor, oraşelor, comunelor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sprijină activitatea asociaţiilor de proprietari pentru realizarea scopurilor şi sarcinilor ce le revin, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
(2) Consiliile locale organizează în cadrul aparatului propriu un compartiment specializat în sprijinirea şi îndrumarea asociaţiilor de proprietari.

Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat referitor la cheltuielile comune ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As dori sa stiu daca eu, ca proprietar, cu contoarele de apa verificate metrologic, sunt obligata sa platesc apa rece cu 6,5 lei/mc desi mc de apa ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)