avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... referitor la un contract de intretinere ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

referitor la un contract de intretinere ??

va rog daca se poate niste sfaturi in ceea ce priveste contractul de intretinere > e vorba despre un batran de 81 ani, locuieste langa mine, are o fiica plecata de 30 de ani de acasa, sotia lui a decedat de 7 ani, fiica nu a venit acasa de aproximativ 10 ani, este necasatorita, alti copii nu mai are batranul, este singur, traieste intr-o mizerie mare, are pensie, dar fiica nu-l ajuta absolut cu nimic, sunt coproprietari pe un teren de 80 arii si o casa, iesirea din indiviziune NU SA FACUT nu doreste ea !! Batranul doreste sa il intretinem noi *o familie de langa el*, tot noi ii dam de mancare si il ajutam ! Daca nu se face imparteala, dupa moartea batranului ea ma poate ataca ?? Ce se imtampla daca moare si nu e facuta imparteala iar ea nu vrea ??? Dansa are 3/4 parti conform certific mostenit dupa mama ei . Batranul ar dori sa-mi lase partea lui dar si ei o parte !! Ce sfaturi imi dati ? ma tem sa nu ne judecam ani de yile! Contract de vanzare batranul nu vrea sa faca numai de intretinere. Oricum i-am reparat casa si i-am facut niste conditii ca ne era mila de el ! A fost si de la Autoritatea Tutelara si a constatat conditiile grele in care traieste ! Isi tae lemne, lsi face singur foc in soba...! Mancare eu ii duc zilnic !! Fiica lui daca ani de zile nu-i da o mana de ajutor, NU POATE DECADEA DIN DREPTURI ??? Dar fiica nu vrea nici decum sa faca iesirea din indiviyiune...VA ROG SPUNETI-MI CE POT FACE !! Sa facem contr cu el iar dupa moartea lui sa ma judec cu fiica ??? ....Va rog dati-mi un sfat !! Am inceput sa investesc in casa lui deoarece vine iarna, dar ma tem ca nu vom recupera banii daca ajungem sa ne judecam cu fiica...ea nu stie nimic, nici nu ar fii de acord, ea nu s-a inteles niciodata cu tata-l ei... Am dovezi pentru tot ce am investit acolo, deoarece avea si vipere in casa si sobolani, am facut poze drept dovada miyeria in care traia !! VA ROG DATI-MI UN SFAT !! multumesc din tot sufletul...nu pot crede ca mai sunt si avocati care acorda consultanta gratuita !!!! multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 14:58, 2 Septembrie 2007
puteti face un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager
Se poate face un contract de vanzare cumparare doar pentru cotitatea ce ii apartine batranului. E bine ca aveti dovezi pentru toate investitiile pe care le-ati facut. Banii acestia ii puteti recupera de la fata batranului.

Atentie la contract, daca faceti un contract de intretinere cu transmiterea bunului, nu introduceti clauza de uzufruct viager, poate duce la anularea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea testamentului f3g4zuzu f3g4zuzu Am un testament facut de o batrana fara urmasi pentru o mandarda dintr-un imobil. In prezent proprietara traieste. Eu doresc sa renovez total mansarda, numai ... (vezi toată discuția)
Renuntare la contract v-c cu uzufruct viager iraidaanisa iraidaanisa O batrana, dupa ce i-*a murit sotul, a facut acte unui nepot. Acte de vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager. In speranta ca v-a fi intretinuta. Acest ... (vezi toată discuția)
Anulare contract v-c imobil Cap. ALEXANDRA Cap. ALEXANDRA Am si eu o nelamurire si as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta...bunicii sotului meu ne-au facut contract de vanzare cumparare cu clauza pentru ... (vezi toată discuția)