avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract v-c imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract v-c imobil

Am si eu o nelamurire si as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta...bunicii sotului meu ne-au facut contract de vanzare cumparare cu clauza pentru casa....Batranii au 3 fete. Una dintre ele...ne tot zice ca o sa ne dea in judecata pentru ca nu ii convine ca ne-au cedat noua...as vrea sa imi spune-ti...are sanse de a castiga?
Cel mai recent răspuns: Cap. ALEXANDRA , utilizator 02:02, 29 Ianuarie 2017
Totul depinde de continutul contractului de vanzare cumparare. De clauzele enumerate .

Chiar dacă contactul de vanzare /cumparare este un act sigur, orice parte interesată poate cere instanţei să constate că intenţia bunicilor nu a fost vânzarea, ci o donaţie deghizată.
Aşadar, în principiu, un contract de vânzare-cumpărare este cea mai stabilă şi mai sigură metodă prin care bunicii pot transmite proprietatea unui imobil către unul din nepoti, încă din timpul vieţii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
art 1091
(4) Până la dovada contrară, înstrăinarea cu titlu oneros către un descendent ori un ascendent privilegiat sau către soţul supravieţuitor este prezumată a fi donaţie dacă înstrăinarea s-a făcut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitaţiei sau în schimbul întreţinerii pe viaţă ori a unei rente viagere. Prezumţia operează numai în favoarea descendenţilor, ascendenţilor privilegiaţi şi a soţului supravieţuitor ai defunctului, dacă aceştia nu au consimţit la înstrăinare.

Este vorba despre un contract de întreținere sau de un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de uzufruct viager? Dacă este vorba despre vânzare-cumpărare, ați achitat prețul vânzării?
Titlul contractului este urmatorul: contract de vanzare cumparare cu constituirea unui drept de abitatie viagera,intretinere si ingrijire.
Dacă dovediți că ați asigurat întreținere bunicilor, conform clauzelor din contract, nu aveți de ce sa vă faceți griji. Oricum, bunicii ar trebui să de plângă de așa ceva.

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare denisa25 denisa25 exista vreo lege prin care sa poti face un act (de vanzare cumparare , ori cu clauza viagera sau ceva de genul ) sa intri in dreptul de proprietar doar ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumparare locuinta catre unul dintre copiii Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, familie cu patru copiii,parintii pot face act de vanzare- cumparare a locuintei lor, catre unul dintre copiii, chiar daca ceilalti nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere cera0372 cera0372 Buna ziua,acum cateva zile am fost la un notar si i-am cerut sa mi se faca un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre mine si mama mea pe un ... (vezi toată discuția)