avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme obtinere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme obtinere teren

buna ziua!
vreau sa va prezint problema mea, la care sper ca ma veti ajuta cu un raspuns:
dupa moartea bunicilor am mostenit impreuna cu sora casa si terenul, situate in oras.
cand am dezbatut succesiunea am descoperit ca de fapt terenul este atribuit statului prin trasmisiune legala. a urmat apoi alergatura dupa actele necesare obtinerii ordinului prefectului, iar dupa efectuarea masuratorilor topografice s-a descoperit ca terenul plus casa au o suprafata totala de 353 mp si nu 406 cat figureaza in cf. se pare ca aceea diferenta se afla pe o alee publica, dintre gardul terenului si un bloc construit candva in anii '70.
intrebarea mea e urmatoarea: ce se va intampla cu diferenta de 53 mp? pot depune actele pentru ordinul prefectului cu aceasta suprafata de 353 sau trebuie sa ingradesc si acei 53 mp si apoi sa refacem masuratorile?

Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
ggabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ggabriela , utilizator 18:39, 27 Iulie 2010
eu inteleg practic ca pentru cei 53 m.p bunica dvs a fost expropriata, cum nu stiu dvs trebuie,
eu zic sa depuneti actele pe toata suprafata! nu aveti voie sa ingraditi cei 53 mp pentru ca veti fi pedepsiti!
dar cererea trebuie sa fie pt toata suprafata si ce nu rezulta in urma masuratorilor trebuie sa faceti rost de mai multe acte si sa cereti si o despagubire daca nu a fost data...
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
Teodor Mecu, Avocat
alte acte nu am gasit cum ca ar fi fost expropiati
unde as putea cauta un asemenea act: cadastru, primarie?

multumesc mult pentru raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren aflat in proprietate revendicat de primarie avas76 avas76 Buna ziua. Poate titlul nu reprezinta exact situatia dar sa va explic situatia in care ma aflu. Bunica mea detine in proprietate un teren de 252 m.p.(dupa ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Reinscrierea unui teren in proprietate laviniaruth laviniaruth In anul 1985 am primit prin donatie de la bunica o casa si gradina aferenta (2000 mp). La incheierea actelor cf. legii din vremea respectiva terenul mi-a fost ... (vezi toată discuția)