In anul 1985 am primit prin donatie de la bunica o casa si gradina aferenta (2000 mp). La incheierea actelor cf. legii din vremea respectiva terenul mi-a fost luat la stat. In anul 1987 am fost expropiata casa fiind demolata. Dupa anul 2001 am depus cerere pt despagubire. Am primit c/valoare doar pt casa, instanta stabilind ca terenul nu mi-a apartinut, desi bunica a dat declaratie ca ea odata cu casa mi-a donat si terenul. A deschis actiune pe numele ei pt. obtinerea terenului pe care dupa lungi procese l-a obtinut partial(nu toata suprafata)., prin Ordinul Prefectului pe numele ei.
Care este forma legala si ieftina de a intra iarasi in proprietatea acestui teren??? O a doua donatie, contract vanzare-cumparare sau se poate intabula in CF pe numele meu doar cu declaratia data de bunica???[/
Bunica traieste dar este corect sa imi doneze sau vanda ceva ce mi-a mai donat inca o data si ce presupune alti bani la intocmirea actelor???? Nu se poate sa fie trecut direct pe numele meu pe baza declaratiei data si a actelor de donatie din anul 1985???
de vreme ce ati fost expropriata si casa demolata, inseamna ca pe terenul respectiv statul a construit ceva. asta inseamna ca in urma cistigarii procesului ati primit un teren care nu cred ca este exact acelasi.
nefiind vorba de exact aceleasi terenuri ("l-a obtinut partial(nu toata suprafata)") nu vi-l mai poate dona exact pe acelasi teren.
cred ca taxele pentru donatie sunt mai mici decit cele pentru contract de vanzare-cumparare, dar donatia poate fi atacata.
bunica mai are alti posibili mostenitori?