avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reinscrierea unui teren in proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reinscrierea unui teren in proprietate

In anul 1985 am primit prin donatie de la bunica o casa si gradina aferenta (2000 mp). La incheierea actelor cf. legii din vremea respectiva terenul mi-a fost luat la stat. In anul 1987 am fost expropiata casa fiind demolata. Dupa anul 2001 am depus cerere pt despagubire. Am primit c/valoare doar pt casa, instanta stabilind ca terenul nu mi-a apartinut, desi bunica a dat declaratie ca ea odata cu casa mi-a donat si terenul. A deschis actiune pe numele ei pt. obtinerea terenului pe care dupa lungi procese l-a obtinut partial(nu toata suprafata)., prin Ordinul Prefectului pe numele ei.

Care este forma legala si ieftina de a intra iarasi in proprietatea acestui teren??? O a doua donatie, contract vanzare-cumparare sau se poate intabula in CF pe numele meu doar cu declaratia data de bunica???[/
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 09:40, 11 Ianuarie 2012
Bunica mai traieste?Daca da, va poate dupa ce isi intabuleaza pe baza hotararii data de instanta in CF terenul sa vi-l doneze sau sa il vanda.
Bunica traieste dar este corect sa imi doneze sau vanda ceva ce mi-a mai donat inca o data si ce presupune alti bani la intocmirea actelor???? Nu se poate sa fie trecut direct pe numele meu pe baza declaratiei data si a actelor de donatie din anul 1985???
de vreme ce ati fost expropriata si casa demolata, inseamna ca pe terenul respectiv statul a construit ceva. asta inseamna ca in urma cistigarii procesului ati primit un teren care nu cred ca este exact acelasi.
nefiind vorba de exact aceleasi terenuri ("l-a obtinut partial(nu toata suprafata)") nu vi-l mai poate dona exact pe acelasi teren.
cred ca taxele pentru donatie sunt mai mici decit cele pentru contract de vanzare-cumparare, dar donatia poate fi atacata.
bunica mai are alti posibili mostenitori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mama mea are prin donatie primita de la tatal ei o ... mihaelamanea1987 mihaelamanea1987 Buna ziua! Mama mea are prin donatie primita de la tatal ei o casa cu teren. Tatal ei a cumparat de la o doamna aceasta casa de 440mp prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Probleme obtinere teren ggabriela ggabriela buna ziua! vreau sa va prezint problema mea, la care sper ca ma veti ajuta cu un raspuns: dupa moartea bunicilor am mostenit impreuna cu sora casa si ... (vezi toată discuția)
Ce poate face o persoana in situatia de mai jos? emil6702 emil6702 Este vorba de o doamna (vaduva) care detine un certificat de mostenitor din 1977 dupa tata (1/2 din casa + 1/2 din terenul aferent, fara a se specifica ... (vezi toată discuția)