avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce poate face o persoana in situatia de mai jos?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce poate face o persoana in situatia de mai jos?

Este vorba de o doamna (vaduva) care detine un certificat de mostenitor din 1977 dupa tata (1/2 din casa + 1/2 din terenul aferent, fara a se specifica suprafata si daca e vb si de terenul arabil extravilan, ceilalti mostenitori au renuntat la drept). Dupa decesul mamei in 1980 nu s-a facut succesiunea. Un frate al doamnei si o nepoata au obtinut un titlu de proprietate pt toata suprafata, intravilan + extravilan, casa fiind demolata in 1985 cu acordul tacit al celorlalti mostenitori. Fratele si nepoata au depus deja masuratoarea terenului la Biroul de Carte Funciara in vedera intabularii. Ce poate face doamna pt a beneficia de dreptul sau de mostenitor si a impiedica vanzarea terenului fara consimtamantul sau. Va multumesc in numele dansei dar si al meu!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 13:08, 5 Iunie 2012
Hm... trebuie introdusa actiune pentru constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de proprietate obtinut de frate+nepoata, in baza art. III lit. a din legea 169/1997 (proprietatea fiind reconstituita unor persoane fara drept) pentru suprafata de teren care-i revine, la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla situat imobilul. Actiunea este scutita de taxa de timbru. Apoi, odata introdusa actiunea, obtine un certificat de grefa si-l noteaza in CF cu interdictia de instrainare, ca fiind imobil in litigiu.
Splendid raspuns! Dat fiind presiunea timpului din cauza actelor depuse la CF se poate cere anularea pe cale de Ordonanta Presedintiala? Pt cealalta cota de 1/2 banuiesc ca trebuie facuta dezbaterea dupa mama decedata ulterior, nu-i asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren de la mostenitori in indiviziune LaurentiuSD LaurentiuSD Buna ziua. Doresc sa cumpar o parte dintr-un teren ce se afla in proprietatea a doi mostenitori in indiviziune. Nu exista alte acte pe teren in afara ... (vezi toată discuția)
Revendicare funciara LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Matusa mea a cumparat o casa in anul 1981 prin contact de vanzare cumparare autentificat notarial. Imobilul se afla intro zona care a fost colectivizata, iar ... (vezi toată discuția)
Solutie "cedare sau donare" fara cadastru? Moony Moony Va rog sa ma ajuti sa-mi propuneti intocmirea unui ACT VALABIL prin care: 1-Dreptul fratelui meu sa-mi fie cedat mie atat din teren intravilan cat si ... (vezi toată discuția)