avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... lipsa hotarare judecatoreasca original
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

lipsa hotarare judecatoreasca original

Din diverse motive, hotararile judecatoresti fie nu s-au ridicat de la investire, fie s-au ridicat investite dar s-au pierdut. Cert este ca, in cazul unor somatii de plata, lipsesc aceste hotarari in original. Se mai poate face ceva pentru ca societatea sa isi recupereze banii de la debitorii in cauza prin punerea in executare?
Ceva idei?
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 09:12, 30 Iulie 2010
Din pacate hotararea investita cu formula executorie se elibereaza o singura data pentru fiecare parte, Iar executorul judecatoresc accepta doar titlul executoriu in original.
Daca nu le-ati ridicat de la instanta de la investire puteti solicita ridicarea lor. Insa daca s-au pierdut.....
la arhiva instantei trebuie sa exista o mapa cu hotarârile pe care aceasta le-a dat,,,,asadar mergeti la instanta care a dat hotararea compartimentul arhiva si cautati in mapa de unde cereti o copie legalizata de pe hotarârea respectivă...
copie legalizata?? s-a cerut duplicat si nu s-a eliberat.e vorba de perioada 2006-2007.....
instanta nu elibereaza duplicate. Ceea ce elibereaza instanta sunt copii.
asa am gasit cererile facute cand am venit eu la societate...adica recent....pt duplicate...sa inteleg ca nu s-a cerut ce trebuia?daca s-ar fi cerut copie legalizata s-ar fi eliberat?!

Alte discuții în legătură

Copie hotarare investita cu formula executorie andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care am nevoie de o copie legalizata a unei hotarari judecatoresti care a fost deja investita cu formula executorie in anul 2002, pot ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala eugen_40 eugen_40 buna ziua! am contestat in instanta ,o amenda contraventionala pentru lipsa rovignieta!pentru un auto care l-am vindut!contestatia s-a judecat intr-o singura ... (vezi toată discuția)