Din diverse motive, hotararile judecatoresti fie nu s-au ridicat de la investire, fie s-au ridicat investite dar s-au pierdut. Cert este ca, in cazul unor somatii de plata, lipsesc aceste hotarari in original. Se mai poate face ceva pentru ca societatea sa isi recupereze banii de la debitorii in cauza prin punerea in executare?
Ceva idei?
Din pacate hotararea investita cu formula executorie se elibereaza o singura data pentru fiecare parte, Iar executorul judecatoresc accepta doar titlul executoriu in original.
Daca nu le-ati ridicat de la instanta de la investire puteti solicita ridicarea lor. Insa daca s-au pierdut.....
la arhiva instantei trebuie sa exista o mapa cu hotarârile pe care aceasta le-a dat,,,,asadar mergeti la instanta care a dat hotararea compartimentul arhiva si cautati in mapa de unde cereti o copie legalizata de pe hotarârea respectivă...
asa am gasit cererile facute cand am venit eu la societate...adica recent....pt duplicate...sa inteleg ca nu s-a cerut ce trebuia?daca s-ar fi cerut copie legalizata s-ar fi eliberat?!