avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort fara motiv intemeiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort fara motiv intemeiat

As dori sa stiu daca se poate pronunta un divort fara un motiv intemeiat? Nu mi-am neglijat familia (avem un copil) motivele grave de cearta fiind acelea ca nu mai suport parintii sotiei( pe care ea ii adora) din cauza faptului ca vor sa ne controleze viata, in special pe a copilului, pe care vreau sa-l cresc cum doresc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:32, 29 Iulie 2010
Daca nu sunt motive intemeiata, instanta va respinge actiunea sotiei.
Dar motivele se pot inventa si chiar confirma de martori mincinosi.
Mare atentie!
Poate isi iubestre parintii cum dvs si chiar si sotia veti fi iubiti de copilasul dvs. Daca va iubiti sotia si copilul , suportati-i si pe socrii, iar prin dialog si buna intelegere , toate se rezolva
radusava a scris:

Daca nu sunt motive intemeiata, instanta va respinge actiunea sotiei.


poate vreo instanta sa te oblige sa ramai casatorit cu cineva doar pe baza faptului ca ... motivele nu sunt intemeiate?
da. Se poate ca cineva sa introduca o actiune de divort, intr-o clipa de " ratacire" poate i se pare ceva de moment mult mai bun decat casnicia. Pana se termina divortul.. poate sa se convinga ca a fost o "fata morgana" - dispare , asa cum a aparut...
Instanta, prin probe testimoniale si cele sustinute de parti.. are idee daca sunt motive temeinice sau nu, pentru desfacerea unei casatorii.

Cei care nu doresc sa stea impreuna... pleaca, isi fac de cap, se manifesta incat motivele apar, in urma unor manifestari clare ,... si sunt considerate intemeiate...
Da poate atata vreme cat legea prevede ca instanta poate desface casatoria prin divort numai atunci cand exista motive temeinice de desfacere a acesteia, cand raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.

Alte discuții în legătură

Nu sunt de acord cu divortul dancerhd dancerhd Sotia a inaintat cerere de divort ,primul termen 06.04.2011 in cerere ca motive sunt enumerate: datorita geloziei sale a devenit insuportabil, avand parte de ... (vezi toată discuția)
Tatic disperat 2 ContSters73184 ContSters73184 In calitate de sot si tatic pot cere eu expertiza psihologica sotiei mele care dupa fiecare cearta banala il ia pe Alex in varsta de 1 anisor pe 30 Mai si ... (vezi toată discuția)
Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. ... Madrian16 Madrian16 Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. Sunt împreună cu soția mea de 3 ani și avem o fetiță de 9 luni dar am ajuns ... (vezi toată discuția)