As dori sa stiu daca se poate pronunta un divort fara un motiv intemeiat? Nu mi-am neglijat familia (avem un copil) motivele grave de cearta fiind acelea ca nu mai suport parintii sotiei( pe care ea ii adora) din cauza faptului ca vor sa ne controleze viata, in special pe a copilului, pe care vreau sa-l cresc cum doresc.
Va multumesc.
Daca nu sunt motive intemeiata, instanta va respinge actiunea sotiei.
Dar motivele se pot inventa si chiar confirma de martori mincinosi.
Mare atentie!
Poate isi iubestre parintii cum dvs si chiar si sotia veti fi iubiti de copilasul dvs. Daca va iubiti sotia si copilul , suportati-i si pe socrii, iar prin dialog si buna intelegere , toate se rezolva
da. Se poate ca cineva sa introduca o actiune de divort, intr-o clipa de " ratacire" poate i se pare ceva de moment mult mai bun decat casnicia. Pana se termina divortul.. poate sa se convinga ca a fost o "fata morgana" - dispare , asa cum a aparut...
Instanta, prin probe testimoniale si cele sustinute de parti.. are idee daca sunt motive temeinice sau nu, pentru desfacerea unei casatorii.
Cei care nu doresc sa stea impreuna... pleaca, isi fac de cap, se manifesta incat motivele apar, in urma unor manifestari clare ,... si sunt considerate intemeiate...
Da poate atata vreme cat legea prevede ca instanta poate desface casatoria prin divort numai atunci cand exista motive temeinice de desfacere a acesteia, cand raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.