avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legea 161/2010
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legea 161/2010

Parca era vorba ca Legea 161/2010 se aplica incepand cu 21 iulie 2010.
Puteti sa va uitati la orice furnizor de telefonie sau internet, in continuare se practica abonamentele cu perioada contractuala de 1 sau 2 ani.
Ce se intampla, este valabila legea sau nu, se aplica sau nu?
O lege in aceasta tara este facuta doar pentru lecutra, nu si pentru aplicare?
Cel mai recent răspuns: florin-adrian , utilizator 12:57, 7 August 2010
Legea se aplica de la data intrarii ei in vigoare.
Legea trebuie respectata.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Legea se aplica de la data intrarii ei in vigoare.

Legea intra in vigoare la trei zile dupa publicarea in MO, daca textul nu prevede altfel.
Buna ziua,
Legea la care facetu dvs referure este Legea 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea 296/2004 privind Codul consumului. Legea privind declararea ilegala a taxelor de reziliere a contractelor de telefonie mobila,TV sau cablu.
Prin aceasta lege nu impiedica pe furnizorii de telefonie sau TV sa incheie contracte cu consumatorii pe o perioada determinata in speta 1 sau 2 ani.

Succes,
„In ceea ce priveste contractele aflate in derulare, consumatorii trebuie sa inteleaga ca simpla modificare a actului normativ mentionat mai sus nu duce la anularea automata din contract a taxei de reziliere. Se considera abuzive numai taxele de reziliere fara justificare economica, impuse de operatorul economic pentru a tine consumatorul captiv. Nu sunt abuzive acele clauze care prevad returnarea contravalorii unor beneficii acordate consumatorului la semnarea contractului, daca valoarea acestor beneficii este cuantificabila si echitabila prin raportarea la produse sau servicii similare de pe piata.”

[ link extern ]
raspuns
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Proces cu vodafone pentru neplata abonament mboncalo mboncalo Buna ziua, As vrea sa cer sfatul dumneavastra in legatura cu problema mea cu Vodafone. Am fost abordat in primavara acestui an cu o oferta promotionala de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie popeasca77 popeasca77 CARE ESTE LEGEA INTRATA DE CURAND IN VIGOARE CU PRIVIRE LA REZILIEREA UNUI CONTRACT TELEFONIC . (vezi toată discuția)