avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Proces cu vodafone pentru neplata abonament
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Proces cu vodafone pentru neplata abonament

Buna ziua,

As vrea sa cer sfatul dumneavastra in legatura cu problema mea cu Vodafone.
Am fost abordat in primavara acestui an cu o oferta promotionala de internet mobil avand posibilitatea sa renunt in termen de 14 zile dupa incheierea contractului. Din diferite motive nu am reusit sa ajung in cele 14 zile la Vodafone si am ajuns in a 16 zi, ei refuzand categoric incheierea contractului iar eu nu am vrut sa platesc pentru un serviciu pe care nu il folosesc.
Acum mi-a venit in posta o insiintare ca voi fi dat in judecata daca nu voi plati suma datorata 195 ron + taxa de justa despagubire 1000 ron plus 86 ron penalizari si ca voi fi nevoit sa platesc si onorariile avocatilor in cazul in care voi fi dat in judecata.
Cum ma sfatuiti sa procedez ? Pot face asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:04, 25 Septembrie 2016
Da, pot.
Faceti o notificare scrisa catre Vodafone, in care argumentati motivul pentru care nu ati renuntat in 14 zile, ci in 16, si solicitati solutionarea problemei pe cale amiabila. Eventual negociati o alta oferta...
Art. 84 Legea 296/2004: Dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept. Drepturile părţilor referitoare la o justă despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunţării unilaterale.
Legea 161/2010:Se considera abuzive numai taxele de reziliere fara justificare economica, impuse de operatorul economic pentru a tine consumatorul captiv. Nu sunt abuzive acele clauze care prevad returnarea contravalorii unor beneficii acordate consumatorului la semnarea contractului, daca valoarea acestor beneficii este cuantificabila si echitabila prin raportarea la produse sau servicii similare de pe piata.

Ce inteleg eu de acolo e ca nu au cum sa imi impuna taxa de reziliere din contract sau sa ma impiedice sa reziliez contractul datorita clauzei de reziliere.
Ce am gresit eu a fost ca nu am cerut o hartie cum ca am incercat sa reziliez contractul si nu a fost acceptat dar pana la urma exista convorbiri cu ei care sunt inregistrate.
Sau in cel mai rau caz, merg la ei si depun o cerere de reziliere, platesc toate lunile de la semnarea contractului( desi nu am folosit serviciul , mai ales ca mi-a fost taiat) cer sa fie inregistrata si a hartie doveditoare ca am incercat sa reziliez.
Eu nu inteleg cum pot exista asemenea procese cand legea este in favoarea mea.
Ma insel cumva ?
ei considera ca prejudiciul e de 1000 de lei.
legea 161/2010
"Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."
Mai departe, in instanta fiecare are sanse sa castige, ce puteti spera sa castigati e sa platiti o despagubire mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)
Contract cu societate telefonie... raceudan raceudan Am incheiat contract cu Romtelecom pt telefonie, internet si tv cu clauza ca daca reziliez contractul in mai putin de 2 ani platesc daune mari. Cum pot evita ... (vezi toată discuția)