Buna ziua!
In urma decesului mamei mele,acum 2 ani,am mostenit casa parinteasca(tatal fiind decedat) impreuna cu celelalte 3 surori in cota egala,de 25 %fiecare.Eu sunt departe si nu folosesc casa,as dori sa vand partea mea,din celelalte surori una vrea si ea sa vanda,una locuieste acolo si ar vrea sa cumpere dar nu are posibilitati materiale,iar cealalta nu vrea nici sa vanda ,nici sa cumpere.
Va rog daca puteti sa-mi spuneti cum pot valorifica partea mea din proprietate ,exista o modalitate prin care sa fie obligate celelalte surori sa i-a o pozitie clara?Multumesc.
user-ul are dreptate . se poate ajunge la vanzarea prin licitatie, dispusa de catre instanta de jduecata daca de exemplu coindivizarii nu cad de acord cu privire la iesirea din indivizune ori nu au bani sa plateawca sultele .
o solutie ar fi sa se vanda imobilul unui tert , dar am inteles ca nu se doreste instrainarea acestuia .
ca atare, singura solutie reala ar fi sa se investeasca instanta cu o actiune de iesire din indiviziune .
Buna seara!
multumesc mult pentru raspunsuri!
Asta e problema! noi care vrem sa vindem nu ne putem ocupa sa gasim cumparator, celelalte doua nu au nici un interes fiindca nu vor sa vanda,dar nu au nici bani sa cumpere!
1.Deci se poate oricum ajunge la vinderea imobilului prin licitatie,daca da,noi ca si coindivizari putem participa?Eu daca deschid procesul pot sa renunt in aceasta situatie sau nu se mai poate face nimic?
2.Stie cineva cam cat dureaza si cat costa un astfel de proces?
3.Ce-mi convine sa fac in aceasta situatie,exista alta rezolvare?
sper ca am fost clara,daca aveti nevoie de precizari va rog sa ma intrebati,va cer scuze dar e prima chestiune juridica cu care ma confrunt si nu cunosc termenii de specialitate.
Va multumesc.
Ati primit toate variantele posibile de rezolvare a acestui litigiu de iesire din indiviziune a imobilului respectiv.
Inteleg ca dvs. bateti moneda pe faptul ca niciuna din parti nu au posibilitatea materiala de a plati celorlalti valoarea sultei ce le-ar reveni daca i s-ar atribui intregul imobil.
Pai in Codul de proc civila este prevazuta si rezolvarea acestei situatii care se rezolva prin vanzarea bunului prin intermediul executorului judecatoresc....asa cum au precizat si colegii mei sau sus....
Daca doriti sa renuntati la actiunea deja formulata si care se afla pe rolul judecatoriei, formulati o cerere de renuntare la judecata potrivit art.246(1) C.proc.civila si procesul va lua sfarsit.
Aceasta cerere de renuntare nu va afecteaza dreptul sa solicitati oricand puteti sau doriti, in raport de eventualele intelegeri intre surori, sa formulati o noua cerere cerere de iesire din indiviziune.
Puteti sa participati la licitatie fara nici o problema;
In privinta duratei procesului si a costului acestuia.., va dati seama ca ne este greu sa facem astfel de aprecieri....ca doar nu suntemMama Omida..:D
Vanzare parte din casa
Daca o casa a fost mostenita de 3 parti iar unul din mostenitori nu vrea sa vanda cum pot ceilalti sa-si primeasca partea lor???? Stau asa blocati doar pt ca ... (vezi toată discuția)