avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Chirii locuinte de serviciu, contravaloare transport ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Chirii locuinte de serviciu, contravaloare transport etc.

Din anul 2006 tot incerc sa obtin plata contravalorii cheltuielilor cu chiria sau cu transportul la si de la locul de munca dar nu mi-se da un raspuns clar.
Pot sau nu pot beneficia de plata acestor drepturi legale. Conform dispozitiilor art. 1al.1 din HG.284/2005 si art. 31din Lg.360/2002 privind statutul politistului..."politistul mutat in interesul serviciului intr-o alta localitatedecit cea in care isi are domiciliul, in situatia in care nu efectueaza naveta, ori nu are locuinta proprietate personala si nu i se poate acorda spatiu de locuit are dreptul la compensarea chiriei lunare..."dar toti se cramponeaza de faptul ca in anul 1994 eu m-am mutat la cerere la IPJ.Olt si ca vezi doamne nu am dreptul dar fara am da un raspuns clar. Degeaba le-am spus ca in 1994 nu se plateau asemenea drepturi, ca legea este din 2002 si conform codului civil si constitutiei legea prevede pentru viitor ,nu se aplica retroactiv, si nici macar expres nu prevede limitele de aplicare nu vor si pace. Ce pot face? Mi s-a spus sa atact adresesle la instanta de contencios administrativ dar nu am un model de cerere. Puteti nsa ma ajutati?
Cel mai recent răspuns: Ciocirlan Virgil , utilizator 15:47, 5 August 2010
Buna dimineata

E un picut de confuzie aici. Esenta dispozitiilor aratate de d-voastra este de a compensa disconfortul si cheltuielile unei detasari sau mutari fortate (in interes de serviciu) a unui politist. Daca mutarea a fost urmarea vointei politistului compensarea nu-si are sensul.
Asadar in 1994 ati facut cerere sa va mutati la IPJ Olt. In 2002 apare o lege care dispune ca daca si numai daca un politist este mutat in interes de serviciu el va beneficia de unele drepturi (drepturi legale e o forma pleonastica!). Imprejurarea ca legea civila nu retroactiveaza nu schimba cu nimic situatia de fapt respectiv ca ati ajuns la IPJ Olt din proprie initiativa (nici realitatea nu retroactiveaza!).
Nici faptul ca in 1994 eram militar iar in 2002 cu mult timp inaite de aparitia legii respective,prin reorganizarea Politiei am devenit functionar public cu statut special , depunand al juramant si semnand alte angajamente nu "retroactiveaza realitatea"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare politist detasat Justitiarul711 Justitiarul711 Care este posibilitatea legala ca un politist detasat pe o perioada de 6 ani de la MAI la primarie, in cadrul Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de mutare valy2008 valy2008 pentru un angajat al politiei care a fost mutat de la locul sau de munca de catre seful inspectoratului de politie ,prin "Dispozitia Sefului Inspectoratului" ... (vezi toată discuția)
Mutarea polițistului încadrat direct Polițist2018 Polițist2018 Încadrat direct înainte de ordonanță, se aplică prevederile legii noi referitoare la termenul de 2 ani după care operează mutarea sau rămâne legea ... (vezi toată discuția)