avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare domiciliu

Am cumparat un apartament prin executare silita de la banca. Acolo e o femeie care nu vrea sa plece (nu e chirias, nu e fost proprietar), dar are domiciliul acolo. Pentru a nu incalca legea, doresc sa schimb usa pana la obtinerea evacuarii silite. Astfel eu teoretic o las sa stea acolo, dar practic nu mai poate intra in apartament. Este violare de domiciliu momentul schimbarii usii? Sau tulburare de posesie din partea mea? In lege scrie ca patrunderea "fara drept"..., dar eu am drept de proprietate. Daca imi fac si eu domiciliu la politie acolo mai e infractiune? Caci usa actuala e proprietatea mea, nu imi pot viola propriul domiciliu...
Da, schimbati-va domiciliul acolo si in acest fel preintampinati orice probleme .Probleme nu ar trebui sa fie , deoarece detineti drept de proprietate..e logic ce ati spus, nu puteti comite o infractiune impotriva dvs. .
Dumneavoastra dispuneti de acest bun imobil, prin urmare, puteti sa-i aduceti orice fel de modificare.
Singura persoana care savarseste infractiunea de tulburare de posesie este persoana care va lezeaza dreptul de proprietate , stapanind bunul dumneavoastra, in mod abuziv, si refuzand sa -l paraseasca.
Puteti actiona in acord cu legea penala, impacarea partilor inlaturand raspunderea penala, sau va puteti raporta la o cerere de chemare in judecata avand ca obiect revendicarea, intrucat actiunea in evacuare este specifica raporturile locative , nascute in baza unui contract de inchiriere (iar actiunea poate fi respinsa ca inadmisibila).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea proprietatii private melcsy melcsy fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate dumitrud dumitrud Un teren cu cadastru si intabulare nu poate fi folosit deorece este ocupat cu solari de 3 vecini. Doi vor sa cumpere parcelele de teren ocupate de ei, cel de ... (vezi toată discuția)
Aplicarea sigiliului in cazul unui imobil andrada_sb andrada_sb Buna ziua.Am nevoie de cateva lamuriri de la dumneavoastra. In cazul executarii silite ce are ca obiect predarea unui bun imobil, respectiv o casa, dupa ... (vezi toată discuția)