m-am casatorit in februarie si in martie am nascut un baietel pe care, sotul meu l-a recunoscut desi nu era al lui(am ramas insarcinata in urma unei aventuri). Acum ma aflu intr-o situatie dificila si am nevoie de ajutor. Tatal biologic al copilului il doreste, vrea sa-l recunoasca legal si sa treaca copilul pe numele sau. ce putem face pentru asta? eu urmeaza sa divortez de actualul sot si sa ma casatoresc cu tatal biologic al copilului meu. va multumesc sa astept cu multa nerabdare raspunsul cu solutia la problema mea
1. Odata cu divortul solicitati si incredintarea copilului catre dvs.
2. Dupa ce va recasatoriti tatal biologic are posibilitatea sa adopte copilul cu acordul tatalui din acte. Cu acest prilej se poate efectua si schimbarea numelui.
Copilul nascut in casatorie beneficiaza de prezumtia de paternitate iar o actiune in stabilirea paternitatii va fi admisibila in speta numai daca ar fi precedata de o actiune in tagada paternitatii intentata de actualul sot.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Paternitate
JulieC
Ma adresez dumneavoastra cu o problema delicata. Sunt despartatita in fapt de fostul meu sot de doi ani de zile. Sunt intr-un proces de divort de in faza de ... (vezi toată discuția)