avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Ma adresez dumneavoastra cu o problema delicata. Sunt despartatita in fapt de fostul meu sot de doi ani de zile. Sunt intr-un proces de divort de in faza de recurs dar numai cu privire la domiciliul minorului rezultat din aceasta casatorie. Acum cateva zile am nascut un alt copil si cu stupefactie am aflat ca tatal copilului, noul
meu partener de viata nu poate recunoaste copilul si ca automat copilul poarta numele fostului sot care este automat recunoscut de el. As dorii sa ma lamureasca cineva ce pot sa fac in aceasta situatie. Va multumesc.
Partenerul dvs nu poate recunoaste copilul pt ca e vb de un copil nascut in timpul casatoriei si se prezuma ca sotul dvs e tatal copilului, iar copilul nu poate avea doi tati, trebuie sa dovediti in instanta ca sotul dvs nu e tatal copilului

Aveti nevoie de o actiune în tăgada paternității

Art. 429. -Noul cod civil
(1) Acțiunea în tăgada paternității poate fi pornită de soțul mamei, de mamă, de tatăl biologic, precum și de copil.
(4) Mama sau copilul poate introduce acțiunea împotriva soțului.
(5) Tatăl biologic poate introduce acțiunea împotriva soțului mamei și a copilului.


Art. 431. -
(1) Acțiunea în tăgada paternității poate fi pornită de către mamă în termen de 3 ani de la data nașterii copilului

Art. 432. -
(1) Acțiunea în tăgada paternității introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă acesta face dovada paternității sale față de copil
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Scopul acţiunii în tăgada paternităţii este nu numai acela de a înlătura prezumţia de paternitate care nu corespunde adevărului,ci si acela de a da posibilitatea copilului de a-şi stabili adevărata sa filiaţie.
Tagada paternităţii înseamnă negarea acesteia ( a paternităţii) pe cale judecătorească, urmărindu-se înlăturarea prezumţiilor de paternitate analizate în cele ce preced.

Tagada de paternitate desemnează acţiunea prin care soţul femeii căsătorite care a născut un copil, urmăreşte să răstoarne în justiţie prezumţia de paternitate care operează împotriva sa.

Depuneti actiune de tagada a paternitatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii mircealoko mircealoko buna ziua.am o mare problema.eu impreuna cu concubina mea (impreuna de 6 ani) avem un copil nou nascut.ea este casatorita de 20 de ani dar nu mai este cu sotul ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)