avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament prin credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament prin credit ipotecar

Buna ziua. Doresc sa achizitionez apartament prin credit ipotecar. Daca se poate sa imi spuna cineva la ce trebuie sa fiu atent din punct de vedere juridic.
Am auzit cativa termeni utilizati in astfel de tranzactii si nu prea stiu ce inseamna , plus ca nu stiu daca astia sunt toti cei utilizati: intabulare, contract/antecontract de vanzare-cumparare, ipoteca, etc.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:37, 8 Septembrie 2007
Pentru mai multe informatii acceseaza aceste site-uri.

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

In principiu trebuie sa fii foarte atent la contractul pe care il semnezi. Cere reprezentantilor institutiei de credit sa iti explice tot ceea ce nu intelegi. Testeaza mai multe institutii, vezi cat mai multe contracte si daca nu este de ajuns contacteaza direct un jurist.
banca inainte de a da credit imobiliar face si ea verificari amanuntite.
Documente necesare la momentul solicitarii creditului :
Actele de identitate ale solicitantului, ale sotului / sotiei / partenerului si ale co-debitorului (daca este cazul)
Copia BI/CI trebuie confirmata ca fiind conforma cu originalul si semnata de catre consultantul de credit
Cerere de credit (incluzand declaratia privind angajamentele de plata si litigiile cu tertii)
Format standard banca trebuie completata si semnata de catre solicitant si sot/sotie/partener.
Cerere de credit (Anexa 1 pentru co-debitor)
Format standard; trebuie completata si semnata de catre codebitor si sotul/sotia acestuia.
Acorduri interogare Centrala Riscurilor Bancare si Biroul de Credit
Format standard banca. Solicitantul, sotul/sotia/partenerul si co-debitorul vor completa si semna fiecare cate un exemplar.

Documente privind venitul
Documentele difera in functie de tipul de venit obtinut.
Daca ati contractat anterior credite cu alte institutii financiare, trebuie sa furnizati un document din care sa reiasa:
- suma initiala a creditului / soldul creditului
- perioada de creditare
- rata anuala a dobanzii / rata creditului
- comisioanele lunare/anuale aferente creditului (daca este cazul)
Documentul poate fi: copie dupa contractul de credit, graficul de rambursare sau o notificare a institutiei financiare
Titlul de proprietate asupra imobilului finantat (copie).
Copii ale actelor de identitate ale proprietarilor imobilului ce va fi achizitionat prin credit

Multumesc frumos. Daca achizitionez apart prin credit ipotecar si banca pune ipoteca grad I pe acest apart, ce se intampla daca peste 10 ani vreau sa vand apartamentul (creditul evident e pe o perioada mai amre de 10 ani)?
Se poate vinde apartamentul cu acordul bancii. Noul proprietar va prelua contractul de credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Hello! prietenul meu cumpara un apartament. are deja 40% din ... Milen098 Milen098 Hello! Prietenul meu cumpara un apartament. Are deja 40% din suma, pentru 50% face credit ipotecar. Restul de 10% va veni din partea mea, dintr-un alt credit ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar pe 30 de ani, împreună cu prietenul meu. beneficiez și eu de apartament sau sunt bună doar de plată? Beatrice0 Beatrice0 Buna seara. Tocmai ce am facut demersurile pentru un credit ipotecar pe 30 de ani, impreuna cu prietenul meu,pentru un apartament. Creditul este pe numele ... (vezi toată discuția)