avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie????

Prietena mea si-a facut ca multi altii o pagina pe un site de prietenie(intalniri), pt a-si face mai multi prieteni .
La acea pagina si-a pus o poza reala dar nu a flosit numele adevarat ci un nick. La profesie a trecut functionar.
Acum o luna cineva a inceput sa o sicaneze. Mai intaii i-a scris o gramada de mesaje private pe acel site, hartuind-o si jignind-o! Ea nu ia mai raspuns. Vazand ca este ignorata persoana respectiva a postat direct pe pagina ei, in dreptul pozei, acolo unde fiecare poate fece cate un comentariu, un mesaj foarte obscent, spunand ca este o femeie de moravuri usoare (nici acum nu i-a spus pe numele adevarat!), ca s-a prostituat ea si cu mama ei pt. a fi angajata in Finante - nu pot reda exact ce josnic si ce vocabular a folosit persoana respectiva-, facand-o in tot felul : vagaboanta, curva, tarfa, etc.
Credeti ca il poate da in judecata pt. calomnie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 00:35, 13 Septembrie 2007
cred ca pe scurt raspunsul ar fi Nu. In primul rand, acea persoana nu are o identitate. Nu ai pe cine sa dai in judecata. Nici daca ai stii persoana care scrie acele mesaje nu cred ca ai putea sa dovedesti ca intr-adevar aceea persoana a scris mesajele. De ambele parti sunt folosit identitati fictive...in concluzie nu cred ca ar putea face ceva. Ar putea totusi restrictiona accesul acelei persoane. Eu din cate stiu prietena ta ar avea acces ca pe pagina ei personala sa stearga mesajele din orice sectiune, daca nu poate, atunci poate transmite administratorului siteului sa ia masuri conform termenelor si conditiilor siteului ca persoanei care a postat mesajele sa i se trimita mesaj de avertizare sau sa i se baneze IP-ul. Oricum, nu se poate face nimic legal din cate cred. Numai bine.
calomnia e inca incriminata in codul penal din cate stiu :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jignire in mesaj privat olx DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua Am pus un anunt pe olx pe contul prietenei mele cu acordul ei,unde i am lasat si nr de tel Un tip i a scris un mesaj acolo,unde incerca sa se ... (vezi toată discuția)
Insulta prin telefon... tanasaionut tanasaionut daca am avut o prietena timp de 6 luni si apoi am aflat ca ma inseala si fapt pt care i-am trimis mesaje in care am facut-o curva, ea poate folosi acele ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal pedepseste/incrimineaza insulta și calomnia? SimonI SimonI Stimată Adresă! Am fost atacat (verbal, în scris) într-un grup de Facebook printr-un fel de \"circulară\" (mesaj care era adresat către 8-10 ... (vezi toată discuția)