avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

In urma decesului mamei mele am deschis succesiunea asupra bunurilor imobile ce le-a detinut si am obtinut certificatul de mostenitor. Ulterior am aflat ca mama este mostenitoare a unor terenuri ce au apartinut bunicilor ei, avand certificat de mostenitor prin care mama mea este declarata mostenitoare. Cum trebuie sa procedez acum pentru a deveni eu mostenitoare, mama fiind decedata dupa cum am mentionat mai sus. In cat timp pot sa deschid o astfel de succesiune? Cat costa taxele notariale in acest caz? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 19:41, 28 Iulie 2010
Se face un supliment la certificatul de mostenitor.
Mergeti la acelasi notar la care ati fost prima data.

Daca au trecut mai mult de 2 ani de la decesul bunicilor, veti plati impozit. In rest, mergeti cand doriti.
Da, bunicii au murit inaintea decesului mamei mele, dar nu s-a facut mostenirea. Va multumesc !
trebuie sa dezbateti succesiunile de pe urma bunicilor dvs.
Succesiunile au fost dezbatute, pentru ca este vorba de bunicii mamei mele, si am certificat de mostenitor din care rezulta ca mama mea este mostenitoare. Urmeaza sa fac eu succesiunea si pentru ce a mostenit mama, ulterior decesului sau. Dar am tot taraganat din lipsa banilor si nu vreau sa depasesc un termen limita . Despre acest termen vroiam informatii. Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am facut succesiunea partiala pentru un apartament ... cprn1992 cprn1992 Buna ziua ! Am facut succesiunea partiala pentru un apartament care a apartinut mamei. Mai am niste terenuri si o casa, in alt judet, tot pe numele mamei, pe ... (vezi toată discuția)
Mai multe intrebari despre dezbatere succesiune elenoc elenoc Buna ziua, suntem 3 surori, tata decedat in ianuarie 2004, mama in august 2017. Au fost casatoriti 43 de ani, pana a survenit decesul tatalui. Actele de ... (vezi toată discuția)