avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ipoteca - habitatie viagera
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ipoteca - habitatie viagera

Buna ziua!

Eu impreuna cu sora mea detinem o garsoniera in care locuieste bunica noastra, avem contract cu clauza de habitatie viagera pentru ea.

Sora mea vrea sa faca un credit de refinantare cu ipoteca pe garsoniera. Eu si bunica noastra ne-am dat acordul, ca sa aflam acum de la banca de faptul ca s-ar putea sa nu accepte sa punem ipoteca pe o casa unde sta cineva cu habitatie viagera. Inca nu avem un raspuns final, dar va intreb si pe voi, chiar asta sa fie o problema, chiar daca ne dam acordul in fata bancii si in fata notarului?

Multumesc anticipat,
Eugenia
Cel mai recent răspuns: EugeniaS , utilizator 14:45, 28 Iulie 2010
Cand am vazut titlul eram sigura de continutul mesajului.
Sigur este o problema, si o sa explic de ce: abitatia nu se stinge la instrainarea imobilului, se stinge la decesul persoanei beneficiare.
In caz de executare silita si vindere la licitatie, e greu de gasit un cumparator care sa liciteze un imobil cu "suflet", pt ca abitatia subzista.

Daca doriti rezolvare rapida, bunica poate renunta la abitatie printr-o declaratie la notar si o radiati din cartea funciara.
Am inteles.
Ne-am gandit si noi la asta daca altfel nu se poate.

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept habitatie viagera mariamem mariamem Buna seara.Am si eu o problema in legatura cu vanzarea unui teren. Eu sunt proprietara unui teren pe care a existat un imobil cand l-am achizitionat. In ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament cu abitatie viagera ionutz4 ionutz4 am un ap si vreau sa il vand dar mama mea detine ddreptul de abitaie viagera asupra unei camere il pot vinde recompensandu daca aceasta nu doreste (vezi toată discuția)
Act de donatie carmen_rusu carmen_rusu Cum se poate face un act de donatie in care se stipuleaza clauza de intretinete si habitatie? (vezi toată discuția)