avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate vinde un apartament cu abitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate vinde un apartament cu abitatie viagera

am un ap si vreau sa il vand dar mama mea detine ddreptul de abitaie viagera asupra unei camere il pot vinde recompensandu daca aceasta nu doreste
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:24, 9 Martie 2011
atat timp cat exista dreptul de habitatie viagera al mamei nu puteti vinde imobilul fara acceptul dansei.
nu puteti vinde un sfert sau jumatate de apartament. puteti vinde casa dar e bine sa existe acordul ei in sensul ca obligatia de a respecta aceasta abitatie viagera revine in continuare noului proprietar care sub nici o forma nu o poate da pe mama dvs afara din casa. repet trebuie si acordul ei altfel e complicat. oricum noul proprietar nu cred ca va fi incantat de obligatia de a o tine pe dansa in locuinta astfel ca va scadea mult pretul probabil.
Din cate stiu eu nu veti putea vinde.
daca mama renunta la dreptul sau puteti vinde. in rest nu aveti nicio posibilitate sa vindeti.
@ionutz4
Raspunsul corect este cel al lui @baietzika. Nuda proprietate se poate instraina fara acordul abitantului, se poate vinde, dona etc. doar ca abitatia viagera subzista pana la decesul mamei sau pana la incetarea ei in alta forma ( renuntare expresa la notar, abuz de drept etc.). Adica vindeti casa cu tot cu suflet:) Nu o poate da nimeni afara, noul proprietar va trebui sa respecte dreptul de abitatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul proprietar, apoi eu noul proprietar la vanzare am cerut si includerea unei clauze de ... (vezi toată discuția)
Bunica i-a donat mamei un apartament dar și-a păstrat dreptul de abitație viageră, iar acum vrea s-o evacueze. este posibil acest lucru? AnnaMariaS95 AnnaMariaS95 Buna ziua! Mama mea a primit printr-un act de donatie, de la mama sa (bunica mea), un apartament. Acest act de donatie are ca si clauza: drept de habitatie ... (vezi toată discuția)