avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura legalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura legalizata

va rog mult 'daca am avut o procura facuta de niste unchi ca eu sa ma ocup in timpul vietii de tot ce se poate retrageri de sume bancare tot ce se scrie intr-o procura inaintea decesului lor am facut si acte la iml pentru ami incepe lasarea bunurilor toate mie tinind cont ca eu ca stranepot am avut grija de amindoi timp de 10 ani martori ,facturi etc....dar dupa iesirea actelor de la iml saracii au decedat si nu sa mai putut face nimic credeti ca exista sansa de acistiga ceva din ceea ce au ?sau asta e dumnezeu sa-i ierte ca nu au facut mai din timp .va rog mult va multumesc
Cel mai recent răspuns: midengeo@yahoo.com , utilizator 23:12, 28 Iulie 2010
Mandatul inceteaza la decesul mandantului. Deci procura nu mai e valabila, pe baza ei nu puteti recupera nimic.

Dar puteti veni la mostenire, spuneti-ne ce rude au acesti unchi si daca au avut copii ( care pot fi si decedati dar sa aiba urmasi in viata).
unchiul a decedat primul el avind doar pe tatal meu nepot de la frate.dar pe tatal meu il renegasera toata familia toata viata si nu a venit niciodata macar sa -i vada nici noi de 20 de ani nu mai avem nimic comun .dinsa a murit cam la3 saptamini dupa el la citeva zile dupa ce iesise actul de la iml act ce iese foarte greu 24 zile ,deci pe partea unchiului e tata si pe partea ei dar 3 sferturi am inteles ca o ia statul ptr ca ea nu mai are pe nimeni si decedind dupa dinsul ia si din partea lui jumatete ,jumatate din averea ei fiind mostenire de la o sora de a ei care nu avea pe nimeni , cu cine am stata de vorba dar nu am incredere de aceea va rog sa ma ajutati sa inteleg daca exista ceva o portita pentu noi ca copii sau are noroc tatal meu care nu a fost vazut de nimeni niciodata ;va multumesc si scuze sint incepator
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
midengeo@yahoo.com, utilizator
a scuze ei nu au avut copii nici alte rude in afara de tatal meu si de noi
Pt mostenirea matusii nu aveti ce sa faceti.
Pt mostenirea unchiului ( jumatate din bunurile comune+bunurile lui proprii) eu zic ca aveti sanse. Tatal dvs. era nepot de frate...puteti veni la mostenire in nume propriu, mergeti la un notar.

Edit later: nu s-a inteles ca tatal dvs. e in viata, deci nu aveti drept la mostenirea unchiului.

Banuiesc ca exista imobile, eu va recomand sa va mutati intr-unul si sa faceti acte de posesie cu restul ( le dati in folosinta unor cunostinte, platiti intretinerea etc.), in timp puteti invoca uzucapiunea...pt conturile din banca nu aveti nici o sansa, daca nu ati apucat inainte de decesul lor sa scoateti toti banii...


In primul rand mergeti la primul notar si dati o declaratie de acceptare a mostenirii dupa unchiul dvs. Asa nu o sa intervina statul, pt ca nu e mostenire vacanta. Dupa aceea mai discutam.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
stiu dar nefiind in relatii bune cu tatal nostru nu am facut treaba asta si din pacate a fost la un imobil si a spart usa si aa intrat dar am inteles ca nu sta acolo doar mai ia din lucruri si le mai da pe temiri ce . dar mai am o intrebare va rog ;tatal meu mai are o sora doar de frate este plecata in strainatate noi nu am cunoscuto niciodata dar el nu a chemato la succesiune nici la tatal lor si a vindut apartamentul singur .fara ca ea sa stie probabil nici ca a murit tatal ei cum pot eu si fratele meu sa o anuntam sau sa o bagam in succesiune ptr ca el binenteles ca o sa spuna ca nu mai are nici o sora macar sa il incurcam putin va multumim
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
midengeo@yahoo.com, utilizator

Alte discuții în legătură

Reprezentarea succesorala in clasa a ii-a de mostenitori M_arina M_arina In urma cu o luna a decedat sora tatalui meu. Nu a fost casatorita, nu a avut copii, parintii ei nu mai traiesc. A avut 4 frati, din care doar unu mai este ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
Moștenire însușită în totalitate, fără drept, de o persoană în prezent decedată. cum se împart cotele între moștenitorii rămași în viață? Crisant76 Crisant76 buna seara tuturor. D-na A este casatorita cu d-nul B,impreuna au un fiu necasatorit si fara copii. D-nul B are 4 frati decedati si cate 4 nepoti de la ... (vezi toată discuția)