avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratii cas pentru salariatii in somaj tehnic 2009
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratii cas pentru salariatii in somaj tehnic 2009

In perioada noiembrie-decembrie 2009 salariatii societatii au fost in somaj tehnic.
Salariatii, pensionari grad III, apar in declaratia depusa la casa de pensii, asa cum prevede Anexa 1.4 din ORDIN 343 din 14/04/2009, in campul CM cu valoarea 5.
Problema este ca acestia au primit decizie de la Casa de pensii ca trebuie sa returneze pensia din aceasta perioada deoarece au lucrat mai mult de 4 ore atat cat au dreptul conform legii.
Avand in vedere cele prezentate va rog sa ma indrumati cum pot ajuta salariatii cu aceasta problema sau daca am gresit declaratia sa-mi spune-ti trebuia facuta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Popa Dorina , utilizator 22:13, 31 Iulie 2010
Nu cred ca ii mai puteti ajuta. Daca ei considera ca nu trebuie sa returneze pensiile , pot ataca decizia casei de pensii. Daca nu o fac , li se va retine automat 1/3 din pensie pana la recuperarea valorii trecuta in decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii la pensionare- se retin procente pentru pensie, sanatate si somaj? eva_elfride eva_elfride Buna seara , Cu respect ma adresez acestui forum cu sperantza ca cineva raspunde la intrebarea mea . Multzumiri anticipate M-am pensionat anticipat cu ... (vezi toată discuția)
Punctajul lunar pentru calculul pensiei, si media pentru calculul concediului medical CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua, Am reusit sa obtin de la casa de pensii un teanc de tabele, ca sa verific daca s-au introdus corect veniturile lunare. Nu vreau sa ma refer ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie si salariu blaj1234 blaj1234 buna ziua, tatal meu este pensionat pe caz de boala si are pensia 600 lei.de asemenea era sef de scara si era angajat la asociatia de locatari cu venitul ... (vezi toată discuția)