Buna seara ,
Cu respect ma adresez acestui forum cu sperantza ca cineva raspunde la intrebarea mea .
Multzumiri anticipate
M-am pensionat anticipat cu penalitate cu incepere de la 01 Decembrie 2009, la chenzina a 2 a adica in 14 Decembrie 2009 ( pentru luna Noiembrie 2009 ) pe fluturas am constatat ca salariile compensatorii au fost incluse in fluturasul lunii Noiembrie 2009 sub titlul ALTE DREPTURI .
Nedumerirea mea este de ce mi-a fost retzinuta contributzia la cas+somaj+sanatate din moment ce eu cu 01 Decembrie 2009 sunt pensionara si cartea de munca mi-a fost inchisa cu data de 01 Octombrie 2009.
Mentzionez ca am activat incontinuare tot in aceeasi unitate pe acelasi loc de munca pina la primirea deciziei de pensionare luna Octombrie si luna Noiembrie, angajatorul comunicand casei de pensii stagiul de cotizare pentru aceste 2 luni la salarul normal pe luna fara salariile compensatorii si totusi imi retzine contributziile sus mentzionate
Teoretic, retinerea contributiilor este un lucru bun. Important este sa fie virate catre BASS pentru ca, atunci cand vi se vor recalcula drepturile de pensie, sa fie avute in vedere si salariile compensatorii. La trecerea la pensie pentru limita de varsta vor fi avute in vedere si stagiile si veniturile realizate in perioada de anticipare.
Eu va sugerez sa solicitati casei teritoriale de pensii o adeverinta CAS, veti vedea daca apar sau nu si salariile compensatorii.
Stimata doamna Gabriela,
Va multzumesc pentru raspuns si sugestii.
Am sa ma adresez si angajatorului solicitand adeverintza cu stagiile de cotizare la CAS pentru lunile Octombrie- Noiembrie sa vad daca sunt incluse si salariile compensatorii.
In urma raspunsului dumneavoastra am vorbit la resurse umane al angajatorului si mi-au promis ca imi trimit adeverintza.
Incaodata multzumiri si Dumnezeu sa va daruiasca sanatate si noroc in viatza.
Cu deosebit respect.
Eva Elfrida =D> :)
Pensionare
sorincon
Sunt nascut la 29 decebrie 1949. sex M. Sunt angajat de la data de 01.11.1972. In grupa I de munca am lucrat 11 ani si 7 luni, iar in grupa II de munca am ... (vezi toată discuția)