avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca suplimentara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca suplimentara

Buna!Doresc sa stiu urmatoarele:timp de cativa ani am lucrat la o firma ba 10 ore pe zi,ba 9.In tot acest timp am fost trecut in cartea de munca cu 8 ore,dar in ultimele 6 luni cu cate 2,4,6 desi eu lucram cate 8 ore plus 30 de minute pauza de masa.Mentionez ca in condica de prezenta sunt introduse aceste ore,.Exista vreun impediment daca sunt somer? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bikerboy , utilizator 20:54, 28 Iulie 2010
Buna seara,

sa inteleg ca sunteti si somer si angajat?
Nu! Sunt somer!
Imi cer scuze,am omis sa precizez asta.Problema este urmatoarea: momentan sunt somer si doresc sa dau in judecata firma unde am lucrat pentru neplata salariului compensatoriu conform art.78 ccm la nivel national,totodata vreau sa stiu daca pot recupera sumele pentru munca suplimentara prestata,cele 10 ore lucrate zi de zi sau mai mult cateodata.Doresc sa folosesc ca proba in instanta condicile de prezenta ce le-am semnat in tot acesti ani si pe care din cate stiu sunt obligati sa le pastreze o anumita perioada.Mentionez ca fluturasul de salariu era inexistent si statele de plata au fost semnate doar de cateva ori in decursul acestor ani.Care sunt sansele mele de castig in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare neplatite cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Stiu o persoana care lucreaza la o clinica particulara si are program de la 8 la 16 , conform contractului de munca este platita cu 40 de ore de ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa inclusa in cele 8 ore? macrotelsrl macrotelsrl Lucrez la o firma la care programul este 10-14 si 15-19. Adeseori mi se intampla sa intarziu si sa ajung la 10.30. Patronul poate sa ma concedieze dupa 3 ... (vezi toată discuția)
Demisie pentru neplata brigite brigite Buna ziua! Sunt angajat la o firma ca medic de aproape doua luni, pe durata nedeterminata. In contractul individual de munca (inregistrat de ITM - am copie ... (vezi toată discuția)