avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

As dori sa aflu ce trebuie sa fac pentru a incepe procedura de divort. Mentionez ca sunt casatorita cu un cetatean britanic. Suntem casatoriti de 5 ani si suntem amandoi in Marea Britanie. As dori sa aflu unde ar trebui sa ma adresez pentru procedura de divort, in UK sau in Romania. Casatoria civila a fost incheiata in 2004 in Romania. Nu avem copii impreuna si nu este nevoie de partaj.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:14, 29 Iulie 2010
Art. 20 Legea 105/1992.
Relatiile personale si patrimoniale dintre soti sint supuse legii nationale comune, iar in cazul in care au cetatenii deosebite, sint supuse legii domiciliului lor comun.

Legea nationala comuna sau legea domiciliului comun al sotilor continua sa reglementeze efectele casatoriei in cazul in care unul dintre ei isi schimba, dupa caz, cetatenia sau domiciliul.

In lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sint supuse legii statului pe teritoriul caruia au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai strinse legaturi.



Art. 22. - Divortul este cirmuit de legea aplicabila potrivit art. 20.

Daca legea straina, astfel determinata, nu permite divortul ori il admite in conditii deosebit de restrictive, se aplica legea romana, in cazul in care unul dintre soti este, la data cererii de divort, cetatean roman.
buna ziua .
daca aveti resedinta in anglia, aveti cetatenie romana si casatoria s-a oficializat in romania, puteti introduce actiunea de divort si in romania .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se anuleaza o casatorie oficializata in maurititus Costi78 Costi78 M-am casatorit in Muritius cu se poate anula casatoria oficializata acolo? Inafara de Mautitius nu am inregistrat-o niciude (vezi toată discuția)
Divort de comun acord victoria58 victoria58 Fiica mea este casatorita cu un italian si traieste in Italia .Casatoria s-a facut acolo,dar ar dorii divortul aici,ca sa se termine mai repede. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divortul cu un cetatean italian cristina ilin cristina ilin buna ziua ,ma numesc Cristina M am casatorit in italia in 2002 cu un cetatean italian <ne am casatorit in primarie cu un fel de contract in care era ... (vezi toată discuția)