avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... informatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

informatie

buna ziua

in anul 2006 am luat imprumut de la o persoana fizica suma de 10000 de roni,pe care am achitat-o partial ..exista o sentinta definitiva prin care sint obligat sa platesc o anumita suma inapoi,asa cum a decis instanta.
intrebare?daca pe contractul de imprumut sint trecut numai eu,fara sotie,iar acel contract este semnat numai si numai de mine,avind apartamentul ipotecat in favoare unei banci,iar apartamentul este trecut pe amindoi,pot fi executa silit cu imobilul repectiv?mentionez ca in acel contract ,apartamentul detinut impreuna,nu face obiectul contractului de imprumut,si nici a sentintei.va rog mult daca aveti o explicatie sa mi-o trimiteti,ptr.ca sincer eu nu inteleg nimic din legile astea.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 21:22, 28 Iulie 2010
probabil ca or sa va puna poprire pe venituri.
pt acest imprumut, doar bunurile dvs pot fi executate silit. cat va platiti ratele la banca, nu poate fi executat apartamentul
Eu nu cred ca sunteti atat de protejat. Daca creditorul dvs. declanseaza procedurile de executare silita in baza sentintei pe care o detine deja poate sa efectueze un partaj fortat in cadrul unei contestatii la executare si sa scoata in vanzare imobilul daca acesta va este atribuit dvs.(la partaj). Executorul judecatoresc are insa obligatia ca la distribuirea pretului sa plateasca intai creditorul ipotecar apoi, daca ramane ceva, sa acopere si creanta de care discutam.
Eu nu m-as culca chiar pe o ureche....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat, semnatura coplatitor falsificata r111 r111 In anul 2004 am facut un credit pentru a-mi imbunatati locuinta.Am dus o copie a cartii de identitate a sotului meu, el nesemnand acel contract.E posibil sa fi ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiri sa fac? ianos ianos Am un ap cu 2 camere care este girat la o banca pentru suma de 50000 ron La acea banca sunt cu ratele la zi Azi am primit de la un executor jud o instiintare ... (vezi toată discuția)
Cat risc cu inscrierea autoturismului pe numele meu? eukyra eukyra August 2010,este ultima rata platita catre banca,dintr-un credit,a carui scadenta este 2017.As dori sa intreb,daca am cumpratat un autoturism,risc in cazul in ... (vezi toată discuția)