avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua...ma numesc Luca si am si eu o intrebare.....ambii parinti sunt decedati,iar eu sunt unicul mostenitor....exista si alta procedura ,sau este obligatorie deschiderea unei succesiuni????...va multumesc....:)
Cel mai recent răspuns: marko , utilizator 12:13, 3 Septembrie 2007
Chiar daca sunteti unicul mostenitor - asa cum sustineti - tot este necesara deschiderea succesiunii dupa ambii parinti. Certificatul de mostenitor eliberat de notarul public va cuprinde toate bunurile mobile si imobile a carui drept de proprietate va apartine.
:)...va multumesc frumos...
si daca se poate sa va mai deranjez cu o intrebare.......eu am decat actul de vanzare cumparare de pe casa.....ex.250m...cum se facea inainte de revolutie....pe restul pamantului din curte exista doar inregistrarea de la primarie......inainte de a merge la notar trebuiesc facute masuratori si obtinute anumite acte pe restul de pamant ?????.....multumesc inca o data!!!
Pentru restul de suprafata trebuie sa mergeti sa obtineti titlul de proprietate de la primarie.
:)..multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul ambilor parinti eu_roger eu_roger Buna ziua,va rog sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pt. a deveni proprietarul unui apartament ai carui coproprietari sunt ambii mei parinti,decedati la ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Mostenirea in urma decesului ambilor parintii defcon defcon IN URMA DECESULUI AMBILOR PARINTII ,BUNURILE MOBILE SI IMOBILE NU AU FOST CONSTITUITE IN MASA SUCCESORALA ELE FIIND INSUSITE DE BUNICA MATERNA INCLUSIV DIN ... (vezi toată discuția)