avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Indemnizatia de risc maternal poate fi executata?
Discuție deschisă în Executare silită

Indemnizatia de risc maternal poate fi executata?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati, as dori sa aflu dpdv juridic unde se incadreaza indemnizatia de risc maternal. Adica daca este considerata venit (ce poate fi poprit) sau indemnizatie cu caracter special (precum cea de crestere a copilului etc). Intreb pentru ca, dupa cum stiti, Codul de procedura civila mentioneaza ca indemnizatiile cu caracter special nu pot fi urmarite, insa nu le enumera pe toate.
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: selected , utilizator 19:33, 28 Iulie 2010
Principala categorie de sume primite cu titlu de venit, dar care nu se impoziteaza, este aceea formata din variate tipuri de ajutoare, indemnizatii si alte forme de sprijin cu destinatie speciala.
Indemnizatia pentru risc maternal face parte din sumele cu astfel de titlu, exceptate de la aplicarea impozitului pe venit.

Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii", conform legii.
Multumesc foarte mult, domnule Vasile! Cam asa banuiam si eu, ca indemnizatia de risc maternal este incadrata in categoria indemnizatiilor speciale, care nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Poprire salar in concediu de sarcina si lauzie papic papic am o proprire se 50% pe salar , in concediu de sarcina si lauzie se retine suma aferenta propririi ? dupa suspendarea cim in crestere copil indemnizatie se ... (vezi toată discuția)