avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia speciala la legea 118 , este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia speciala la legea 118 , este propribila?Multumesc!

pensia speciala la legea 118 , este propribila?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:25, 6 Septembrie 2024
Buna ziua

Da, poate fi poprita.

Numai anumite categorii de venituri nu pot fi urmarite/poprite.

Art 729 - Cod Procedura Civila
(7) Alocațiile de stat și indemnizațiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum și orice alte asemenea indemnizații cu destinație specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe cont de bursa de studiu, legal ? vladadrian2204 vladadrian2204 Buna ziua , am o bursa de studiu de la Erasmus si un cont deschis la o anumita banca. De curand am primit un telefon de la banca si mi-au spus ca am o proprire ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Poprire, venituri exceptate coryred coryred Buna dimineata, in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului? (vezi toată discuția)