avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe cont de bursa de studiu, legal ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe cont de bursa de studiu, legal ?

Buna ziua , am o bursa de studiu de la Erasmus si un cont deschis la o anumita banca. De curand am primit un telefon de la banca si mi-au spus ca am o proprire pe cont de la finante. Intrebarea mea este : Se poate pune proprire pe bursa de studiu sau de practica ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 16:21, 22 Septembrie 2015
Buna ziua!
Conform prevederilor art 729, alin 7 din Codul de Procedura Civila, "(7)Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii"

Din pacate, nu sunt familiarizat cu bursele Erasmus, astfel incat nu imi dau seama daca are caracterul de "indemnizatie cu destinatie speciala, stabilita potrivit legii", incat sa fie exceptata de la infiintarea popririi. Daca este o bursa privata, apreciez ca poate fi poprita.

Cu stima,
vladadrian2204 a scris:

Buna ziua , am o bursa de studiu de la Erasmus si un cont deschis la o anumita banca. De curand am primit un telefon de la banca si mi-au spus ca am o proprire pe cont de la finante. Intrebarea mea este : Se poate pune proprire pe bursa de studiu sau de practica ?
Multumesc

Finante nu a pus proprire pe bursa Erasmus, a pus proprire pe bani disponibili in cont curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara dacă am propire pe cont și i-am deschis cont la ... Ciornea Ciornea Bună seara dacă am propire pe cont și iam deschis cont la copil pentru bursa sociala și pentru CES oare se oprește din bani? (vezi toată discuția)
Cont alocatii coricovac coricovac Bună ziua am un cont de alocații la Unicredit și mi să pus proptire pe bani,dar știu ca legal nu au voie să se atingă de banii de alocații,cum îmi pot ... (vezi toată discuția)