avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salar in concediu de sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salar in concediu de sarcina si lauzie

am o proprire se 50% pe salar , in concediu de sarcina si lauzie se retine suma aferenta propririi ? dupa suspendarea cim in crestere copil indemnizatie se poate proprii? Proprirea este de la credit bancar neachitat si trimis de executor adresa catre firma.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:42, 8 Noiembrie 2019
Nu veti avea poprire pe indemnizatie sau pe venitul din concediu medical.
acum sunt in concediu de risc maternal si imi retine suma proprita, si mi s-a spus de la firma ca imi va retine si din concediu de sarcina si lauzie adica prenatal si postnatal pana ce se suspenda contractul de munca pt indemnizatie . Nu este legal? ma poti ajuta cu o lege? cea de la resurse umane imi spune ca daca nu-mi retine din primeste firma o amenda de 10000 ron de la executor se poate asa ceva?
art 728 ncpc
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.


Detalii: [ link extern ]
sa le spuneti celor de la firma ca pe noul cod de procedura civila, din 2013 nu se mai pot popri concediile medicale.
Buna ziua se poate face poprire pe salar daca sunt in concediu medical 120 de zile find scoasa de medic cu sarcina cu risc va rog sa ma ajutati cu un rasp

Alte discuții în legătură

Poprire pe concediu de sarcina si lauzie nukytza nukytza Buna ziua, In mai 2013 a fost instituita o poprire pe contul meu bancar in urma unei decizii de executare silita pentru un contract de imprumut de la o ... (vezi toată discuția)
Legalitate poprire indemnizatie concediu paternal conduras conduras Buna ziua, Venitul pentru perioada concediului paternal se numeste : indemnizaţie pentru concediul paternal plătit. In acest caz, angajatorul este ... (vezi toată discuția)
Se pot face popriri pe concediul de sarcina si lauzie? MyhaD MyhaD Sunt in concediu de sarcina si lauzie si mi s-a facut proprie pe concediu de catre firma recuperatorie glasso holding srl in data de 11.10.2017 am avut ... (vezi toată discuția)