avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cu folosinta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cu folosinta viagera

Tatal meu are o propietate pe care vrea sa o vanda , dar in actul de propietate mai este trecut cineva cu drept de folosinta viagera.Respectivul a renuntat la folosinta imobilului si terenului aferent in fata executorului judecatoresc achitandu-i o anumita suma, in schimb in cartea funciara a ramas inregistrat. Se poate vinde propietatea cu tot cu folosinta viagera fara sa fie nevoie de semnatura respectivului beneficiar al viagerei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cotfasam , utilizator 09:10, 29 Iulie 2010
...se poate ,insa cel care dobandeste dobandeste cu acest drept intrucat acesta inceteaza prin radiere din cf...
multumesc. deci in final poate vinde fara sa fie nevoie de semnatura respectivului?
Se poate vinde.
Aveti de fapt nuda proprietate care se poate instraina ( vanzare-cumparare, donatie, transmitere prin acte mortis causa etc.) fara acordul beneficiarului dezmembramantului ( uzufruct, uz, abitatie, servitute, superficie).

Doar ca dezmembramantul respectiv subzista. Daca gasiti cumparator care sa accepte, foarte bine.
Dar puteti sa radiati dreptul respectivului din CF sa consolidati dreptul de proprietate sa nu mai vindeti doar nuda proprietate, ci proprietatea pura si simpla.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare drept de abitatie ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta , o persoana are nuda proprietate pe un imobil, un tert are drept de abitatie, tertul are un credit la o banca , iar acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu conditii Haimi Haimi 1. Un proprietar poate vinde acelasi imobil concomitent la 3 frati, doar unul singur cumparand proprietatea, iar celorlalti 2 asiguranduli-se nuda proprietate? ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil Nico Trupoiu Nico Trupoiu Buna seara,sunt intr-o situatie complicata.Am act de vanzare-cumparare pe casa socrilor mei.In acest moment mai traieste doar soacra mea care are ... (vezi toată discuția)