avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare drept de abitatie
Discuție deschisă în Executare silită

executare drept de abitatie

buna ziua

am urmatoarea speta , o persoana are nuda proprietate pe un imobil, un tert are drept de abitatie, tertul are un credit la o banca , iar acest credit va fi curand investit cu formula executorie, poate executorul sa execute acest drept de abitatie viagera in vreun fel? Cf art 488 cod p civ, uzufructul poate face obiectul executarii silite, iar din cate stiu eu abitatia este o variatiune a uzufructului, deci.......

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 10:43, 20 Iunie 2011
raspunsul este nu. Dreptul de habitatie este un drept intuitu personae, nu poate fi transmis prin acte intre vii si nici mortis causa si nici executat silit. Si nu este vorba de nuda proprietate, oricat de incitant ar suna. E proprietate deplina, pentru ca si proprietarul imobilului are drept sa locuiasca acolo. nuda propietate e doar atunci cand avem un drept de uzufruct.
multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cu folosinta viagera cotfasam cotfasam Tatal meu are o propietate pe care vrea sa o vanda , dar in actul de propietate mai este trecut cineva cu drept de folosinta viagera.Respectivul a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Executare uzufruct SC DELTA EXPERT CONSULT SRL SC DELTA EXPERT CONSULT SRL As ruga daca cineva ma poate ajuta cu referire in codul de procedura civila la executarea silita a unui imobil avand inscris in cartea funciara un ... (vezi toată discuția)
Bun propriu - casa - madalinaleonte madalinaleonte Buna ziua! Mama a primit o casa de la actualul sot (casatorita doar religios),cu drept de habitatie pentru el,cu contract de vanzare-cumparare. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)