Am obtinut o hotarare judecatoreasca si irevocabila in materie contraventionala, la data de 17 mai 2010. Intrucat in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti petentul nu s-a prezentat la sediul Serviciului Rutier pentru a preda permisul de conducere, s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 120 zile, incepand cu data de 17.06.2010, in temeiul art. 118 alin.4, alin.5 din O.U.G.nr.195/2002.
In cursul lunii iulie 2010 petentul a formulat cerere de recurs, solicitand Serviciului Rutier anularea perioadei de suspendare. Nu se aplica principiul securitatii raporturilor juridice? Hotararea definitiva si irevocabila mai poate fi atacata cu recurs?
Buna seara !
Termenul inauntrul caruia se poate depune recurs curge de la data comunicarii , nu de la data emiterii hotararii .... De unde stiti ca este definitiva si executorie ?
da hotararea poate fi atacata oricand cu recurs, instanta de foond fiind obligata sa inainteze dosarul instantei de recurs, iar instanta de recurs decide ce si cum, eventual tardivitatea recursului..
desigur pot fi si unele discutii privind comunicarea, repunerea in termen etc
O hotarare definitiva si irevocabila nu mai poate fi atacata cu recurs. In materie contraventionala, hotararea instantei de fond este definitiva. Ea devine irevocabila prin neexercitarea caii de atac in termen (asta rezulta din mesajul dvs. ca s-a intamplat).
o hotarare definitiva si irevocabila nu poate fi atacata cu recurs.eventual vedeti daca sunt aplicatiile dispozitiile legale ale revizuirii sau ale contestatiei in anulare.
Suspendare permis
faleza
am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)