avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducerea timpului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducerea timpului de munca

Buna seara
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema
Angajatorul doreste sa ne reduca timpul de munca de la 8 ore/ zi la 4 ore / zi.
Va rog sa mi spuneti care sunt etapele legale pentru reducerea acestui timp de lucru (act aditional la CI, instintare scrisa, cu cat timp inainte, etc...) si in ce fel ne afecteaza pe noi ca angajati aceasta situatie.
De asemenea va rog sa mi spuneti daca angajatorul este obligat sa dea angajatilor fluturas de salar sau nu.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 21:13, 28 Iulie 2010
reducerea timpului de munca se face prin acordul partilor prin act aditional semnat de angajator si angajat
reducerea timpului de munca va afecteaza daca se reduce si salariul . timpul de munca poate fi redus la 4 ore pe zi, insa nu e obligatoriu sa se si injumatateasca drepturile salariale
Buna seara !
Reducerea timpului de lucru insemna reducerea in mod corespunzator a salariului . Aceasta modificare poate fi facuta prin act aditional la CIM , prin acordul partilor , asa ca daca nu sunteti de acord , nu semnati ....
1.Da, trebuie sa fiti de acord in scris. Acest lucru se face printr-un act aditional la contractul de munca. Salariul brut se va reduce corespunzator.
2.Sau semnati statul de plata, sau fluturas.

mc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadere salariu in timpul sarcinii MirabelaMaria MirabelaMaria Buna seara, stiti daca este posibil ca angajatorul sa decida in mod unilateral (bagandu-mi sub nas un Act aditional la CIM, pe care nu l-am semnat) scaderea ... (vezi toată discuția)
Lamurire ContSters98549 ContSters98549 buna ziua, as vrea sa stiu daca se poate diminua durata contractului de munca de la 8 ore la 4 ore al unei femei insarcinate. Am o prietena in aceasta ... (vezi toată discuția)
Modificare contract individual de munca ContSters231812 ContSters231812 Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti daca angajatorul la care lucrez cu contract pe perioada nedeterminata, are dreptul sa-mi modifice contractul de munca ... (vezi toată discuția)