avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul sotiei la donatie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul sotiei la donatie ?

Sotul primeste prin donatie de la parinti teren si casa.Care sunt drepturile sotiei in acest caz?Sotia poate fi trecuta pe actul de donatie?
Cel mai recent răspuns: SC FULL IMOBILIARE , Consilier juridic 23:07, 28 Iulie 2010
daca donatia se face exclusiv in favoaera sotului, sotia nu are niciun drept asupra respectivelor bunuri.

dar este pozibil ca sa se prevada in actul de donatie ca donatia se face in favoaarea ambilor soti, situatie in care vor avea drepturi egale.
Daca nu va fi trecuta si sotia in actul de donatie se va considera pun propriu
Daca parintii (donatori ) vor sa-i gratifice pe ambii soti, o pot face, dar trebuie sa faca o mentiune expresa in acest sens in actul de donatie(instrumentum, inscris):rtfm:
:love::love::love:multumesc!
Drepturile sotiei trebuiesc vazute din mai multe perspective nu?
1. In prezent poate folosii impreuna cu sotul casa si terenul.
2. In caz de divort sotia nu are nici un drept asupra bunurilor imobile mai sus mentionate dobandinte de sot prin donatie de la parinti.
3. In caz de deces, e,...aici e mai complicat, functie de mostenitori sotia va avea dreptul la <minim 1/4> din toate drepturile de proprietate ale sotului mobile si imobile indiferent de modul lor de dobandire ( inainte de casatorie,donate sau cumparate).:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare titular drept de proprietate romibaro romibaro in timpul casatoriei, sotul cumpara un tren. pe act se mentioneaza ca este casatorit, dar el este singurul trecut la cumparator. vrand sa ipotecheze terenul ... (vezi toată discuția)
Proprietarii casei Corina271 Corina271 Am si eu o nelamurire. Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)