avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

sotul meu a decedat.in urma sa dorim sa facem succesiunea :eu,sotia si cei 2 copii
cum trebuie sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 11:09, 29 Iulie 2010
Trebuie sa va prezentati la notar si sa declarati ca acceptati succesiunea si daca nu exista neintelegeri se rezolva totul acolo.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
candidate_of_law, utilizator
Daca va intelegeti toti amiabil si copiii sunt majori, puteti merge la notar, daca nu va intelegeti sau exista si minori apelati la instanta.
De mentionat ca e recomandabil sa va exprimati dreptul de optiune succesorala ( adica sa acceptati sau sa renuntati la mostenire) in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii ( data decesului) si apoi, daca dezbateti succesiunea in termen de 2 ani nu platiti impozit.
n-ati precizat:copii sunt minori sau majori?
colegii au dreptate,mergeti si acceptati mostenirea in sase luni.daca nu aveti bani pt onorariu notar obtineti doar certificat de calitate de mostenitor care costa 100 lei urmand ca in cei doi ani cat sunteti scutiti de taxe la stat sa declarati/impartiti si bunurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariana55_ro mariana55_ro Buna ziua! santem 2 frati ...mama a murit acum 1 luna .......cand trebuie data declaratia de acceptare succesiune si cand trebuie dezbatuta ? (vezi toată discuția)
Succesiunea este obligatorie in primele 6 luni de la deces? catalintomescu72 catalintomescu72 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie succesiunea in primele 6 luni de la decesul mamei. Din cate stiu eu sunt scutit de impozit in primii 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire izabelros izabelros In cazul in care dintr-o familie cu 5 membri, a decedat unul dintre parinti, nu a fost dezbatuta succesiunea , timpul trecut de la deces fiind de 12 ani, cine ... (vezi toată discuția)