avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... raport de expertiza tehnica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

raport de expertiza tehnica

Buna ziua,
am sa va citez decat partea finala, scurtata putin de mine ,si anume "cauzele producerii accidentului".
Cauza principala a producerii accidentului o constituie comportarea lui X care a efectuat o manevra de depasire pe un sector de drum pe care era interzis acest lucru, la o viteza de deplasare de 92 km/h desi viteza maxima admisa era de 50km/h ( art.48 si art49 alin1 din oug195/2002, si art120 alin1 lit. h) si i) ) .
O alta cauza a producerii accidentului o constituie conducatorul Y care a efectuat manevra viraj stanga fara o asigurare corepunzatoare contribuind la amplificarea starii de pericol ( art 54 alin1 din oug nr195/2002 )

Se poate spune cine va fi vinovatul dupa aceste concluzii?
Poate fi culpa comuna?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:46, 29 Iulie 2010
Da. Sigu va fi o culpa comuna. Insa este posibil ca instanta sau organele de urmarire penala sa solicite un supliment la acest raport in care sa se precizeze in ce raport e vina lui x si Y.
Ambii conducatori auto au savarsit abateri de la normele rutiere contribuind la producerea accidentului de circulatie. Nu este de competenta expertului sa stabileasca vinovatii si, mai ales, procente de vinovatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Viraj la stânga urmat de accident. cine este vinovat? Ioan A. Ioan A. Coloana de 4 autovehicule care se deplaseaza in oras cu aprox. 35 km/ora , pe un drum cu o banda pe sensul de mers, linie discontinua, din sens opus nu circula ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)