Buna ziua,
Am o mica problm cu fostul angajator,am lasat cererea de demisie in data de 3 mai 2010 si nu mi am facut preavizul din cauza ca nu mi a dat voie sa l fac si de cand am lasat cererea de demisie mi a inchis cartea de munca tocmai in data de 05.07.2010,in aceasta perioada mi a 2 decizii..una sanctionar disciplinara si decizia de inchidere a cartii de munca cu art 61 lit a,spunand ca nu am vrut eu sa mi fac preavizul si ca nu i am predat cheia unitatii cu telecomanda de alarma,eu in perioada aceea cerandu i sa mi o accepte a refuzat ducandu-se la politie lasand fel si fel de reclamatii impotriva mea,eu ducandu-ma in timp de nici 12 de la plecarea mea din firma la posta trimitandu-le in format de colet,dansul refuzandu mi le si asa,iar eu avand la ora asta dovada recipisei.
In data de 22 iulie 2010 cand am fost sa mi ridic cartea de munca am aflat ca imi mai trimise-se inca doua scrisori sa ma prezint la sediul firmei pentru a solutiona discutiile cu privire la acea cheie ,dar dansul a facut o greseala,presupun ca intentionata trimitand ultimele doua scrisori in dr tab fosta mea adresa eu stand la actuala adresa de 3 ani si lucrand la dansul tot timp de 3 ani stiind ca sunt mutata din dr tab…nelamurirea este ca o parte din scrisori le a tr bine o parte nu,acuzandu ma ca am refuzat acele scrisori
Pe langa toate acestea am realizat ca nici contractul de munca nu l am semnat eu personal ,aducandu mi aminte ca sunase contabila firmei in perioada cat am lucrat spunand ca ,contractele de munca sunt semnate , nu stiu de cine dar cel putin de mine personal nu,si mai ales ca nici state de plata nu am semnat in aceasta perioada cat am lucrat la aceasta firma.
Intrebarea mea este,daca il dau in judecata pentru aceste acuze am castig de cauza ,mai mult ma intereseaza daca il pot face sa raspunda pentru faptul ca,eu personal nu am semnat nici un contract de munca,a fost semnat de alte persoane,plus acea invinuire care mi-o aduce ca nu am vrut sa-i accept acele scrisori....si predarea cheii unitatii refuzandu-o si spunand pe urma ca am vrut sa fac eu copii la cheie si alarma.....
Atacati in instanta Decizia de incetare a contractului de munca si concomitent faceti sesizare la ITM.
Sfatul meu este sa cautati un avocat bun. Chiar daca aveti acte, fara avocat e greu de tot.
Buna ziua,
Reclamatia la ITM am facut o acum doua luni,a avut control fostul angajator si acum am toata perioada scrisa in cartea de mnk si inchisa disciplinar,dar paralel cu cartea de munca ma intereseaza daca il pot face sa raspunda pentru faptul ca,eu personal nu am semnat nici un contract de munca,a fost semnat de alte persoane,plus acea invinuire care mi-o aduce ca nu am vrut sa-i accept acele scrisori....si predarea cheii unitatii refuzandu-o si spunand pe urma ca am vrut sa fac eu copii la cheie si alarma.....eu avand dovezi ptr aceste lucruri
Nu am zis k nu am vrut sa fac preavizul sau k nu am vrut sa i predau cheia,dar nu le a vrut,si normal ca am trimis cheia prin posta,ca oricum deja ma acuzat k i am facut copii la cheie si alarma desi am trimis o prin posta a doua zi la prima ora,am recipisa,si a schimbat declaratiile de 2 ori,una la politie si una la ITM.
Si cum nici dansul nu raspunde cu nimic la faptul ca,contractul de munca nu este semnat de mine,iar ca din cauza lui eu nu am putut ramane la ultimul loc de munca unde gasisem pentru ca dansul mi-a inchis cartea de munca mai tarziu?
Faptul ca nu v-ati putut angaja la un nou loc de munca fara carnet de munca este o aberatie a noului patron, intrucat legea nu conditioneaza angajarea de prezentarea carnetului de munca la data incheierii c.i.m.
Pentru ce motive ati dori sa-l dati in judecata pe fostul angajator, intrucat nu se prea intelege din mesajele postate?
Decizia de concediere nu mai poate fi atacata in instanta daca au trecut mai mult de 30 e zile de la data comunicari acesteia.
Faptul ca nu ati semnat state de plata intr-adevar constituie o problema pentru angajator ca nu poate dovedi plata salariului , dar va pun o intrebare retorica de ce acum sesizati acest lucru si nu cand ati primit banii?
Concediere
Leocan
Buna ziua In data de 24 ianuarie am fost la munca, iar seara seful meu a tipat la mine si mi sa facut rau am lesinat, am cazut jos cu tot cu tel si sa ... (vezi toată discuția)
Demisie!
andyuta
Buna seara!
Lucrez in cadrul unei firme de aproape 2 ani si mi\'am dat demisia acum 2 zile dar nu pot sta in preaviz 15 zile asa cum scrie in contract,ci doar ... (vezi toată discuția)
Intrebare
Leocan
Buna ziua In data de 24 ianuarie am fost la munca, iar seara seful meu a tipat la mine si mi sa facut rau am lesinat, am cazut jos cu tot cu tel si sa inchis, ... (vezi toată discuția)