avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie!

Buna seara!
Lucrez in cadrul unei firme de aproape 2 ani si mi'am dat demisia acum 2 zile dar nu pot sta in preaviz 15 zile asa cum scrie in contract,ci doar 7 zile.Sefa mea nu este de acord,mai mult nici nu a stat la discutii nici macar prin telefon.As vrea sa stiu ce imi poate face in caz k plec dupa astea 7 zile,gen sa'mi incheie contractul cu litera i,sa ma dea in judecata...etc(acestea sunt pareri).Vreau sa va spun k nici ea nu este in regula cu toate,nu am semnat statul de plata de cateva luni,concediu nu am avut,zile libere nu..asa cum prevede contractul.ar mai fi de spus faptul k noi am semnat un act aditional in luna august cum ca timp de 6 luni(adica pana la urmatorul inventar)nu vom parasi unitatea(in caz contrar ii vom da daune morale si materiale).in acest act scrie ca pe data de 10 ianuarie vom face inventarul,iar acum sefa s;a sucit cum ca nu are timp.daca luni voi preda cheia fara inventar si lichidarea facuta voi fi trasa la raspundere? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 6 Ianuarie 2010
Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.

In conditiile in care angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă, salariatul poate demisiona fara preaviz.
consider ca va puteti da demisia dupa expirarea termenului de 6 luni inscris in actul aditional. dupa expirarea termenului de 6 luni urmeaza sa respectati termenul de preaviz inscris in codul muncii sau in contractul individual de munca, numai daca acesta este mai mare decit cel inscris in codul muncii.
Va multumesc pt raspunsuri.am inteles ca pot demisiona dupa cele 6 luni,dar problema mea cea mai mare era perioada de preaviz de 15 zile.chiar nu pot sta decat 7 zile,dar nu am cu cine discuta in aceasta firma sa ma poata intelege:(
sunt nevoita sa plec fara sa predau gestiunea,dar sper sa nu fiu chemata in instanta.#-o
Intocmiti totusi un proces-verbal de predare-primire si inregistrati-l la firma.Luati si 2 martori sa-l semneze.Daca nu-l primesc trimiteti-l prin posta.
recomndabil ar fi sa scrieti si o nota , in care invocati vre-o nerespectare a CIM.( mare mirare sa nu gasiti, mai ales acum!)

Daca totul e in ordine, nu prea vad sa le convina sa va dea in judecat pentru 7 zile ! desigur, e doar o parere, si nu cunosc cazul concret.Vedeti si dvs. ce au de castigat daca va dau in judecata si aveti respunsul...

Daca insa aveti daune evaluabile in bani respectai termeul ca altfel e grav!
Încalcă libertatea muncii, fiind prin urmare lovită de nulitate, clauza din contractul individual de muncă prin care se interzice salariatului să părăsească unitatea o anumită perioadă de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca cu demisia angajatului gabriela87 gabriela87 daca eu imi dau demisia de la serviciu in scopul de ami schimba locul de munca sunt obligata sa mai stau acele 20 de zile (vezi toată discuția)
Demisie adrianseres adrianseres Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de preaviz in cazul in care inaintez demisia in anul 2012 dat fiind faptul ca angajarea mea sa facut ... (vezi toată discuția)
Demisie! georgika georgika Buna ziua, as avea s eu nevoie de putina indrumare..niste rasp ,va rog :) Astazi`13-09-2010` mi-am dat demisia ,mai tarziu,am sunat la firma sa ma ... (vezi toată discuția)