avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca cu demisia angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca cu demisia angajatului

daca eu imi dau demisia de la serviciu in scopul de ami schimba locul de munca sunt obligata sa mai stau acele 20 de zile
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
gabriela87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 1 August 2011
Codul Muncii
Art. 81

(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.

(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.

(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.

(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.

(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.

(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Daca angajatorul nu renunta la perioada de preaviz atunci sunteti obligata sa-l efectuati.
In caz contrar, angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a dvs, în cazul în care nu respectati termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
imi puteti spune si mie cate ore sunt pe luna care trebuie lucrate ca luna asta am 216 ore de lucrat este corect sa am atatea ore de lucrat? dar eu lucrez la paza este corect
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
gabriela87, utilizator
Luna iulie 2011 are 21 de zile lucratoare = 168 ore, ceea ce este peste acest numar de ore se considera ore suplimentare care trebuie sa fie platite ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz andreea1824 andreea1824 Buna ziua, cate ore sunt obligat sa stau in perioada de preaviz, este obligatoriu 8 ore sau pot sta 4 ore? (vezi toată discuția)
Demisie cim pe perioada determinata ciprian773624 ciprian773624 Buna ziua, Sunt angajat pe perioada determinata la o companie si am primit o oferta de munca net superioara. Problema este ca trebuie sa plec urgent si sa ... (vezi toată discuția)
Demisie costin2874 costin2874 Vreau sa imi dau demisia de la firma care lucrez si sa plec la alta firma . La firma la care lucrez nu vreau sa plec cu preaviz :azi vreau sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)