avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie CIM pe perioada determinata

Buna ziua,

Sunt angajat pe perioada determinata la o companie si am primit o oferta de munca net superioara. Problema este ca trebuie sa plec urgent si sa ma angajez in strainatate. Plecarea imi este peste cateva zile in cazul in care accept contractul. Pot in conditiile actuale sa imi dau un fel de "demisie la zi" si sa imi vad de drum?! care ar fi impedimentele?!
As fi foarte recunoscator pentru raspunsuri cat de prompte.
Multumesc anticipat de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 2 Martie 2013
Art. 81
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

dar daca angajatorul accepta, demisia poate fi fara zilele de preaviz; poate gasiti intelegere
@ ciprian773624

1. Demisie la zi nu exista ... legea prevede demisia cu sau fara preaviz ...

2. Puteti solicita incetarea raportului de munca cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - situatie in care nu se acorda preaviz ...

3. De asemenea, puteti sa va dati demisia si sa nu respectati preavizul... situatie in care angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a dvs, în cazul în care nu respectati termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
In acest caz, nu exista niciun impedient legat de viitoarea dvs angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie costin2874 costin2874 Vreau sa imi dau demisia de la firma care lucrez si sa plec la alta firma . La firma la care lucrez nu vreau sa plec cu preaviz :azi vreau sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca in primele 30 de zile Cat Black Cat Black Buna ziua, In data de 28 sept. 2015 am semnat n contract de munca pe perioada determinata de 3 luni. Postul este de secretara. Din pacate la 2 saptamani de ... (vezi toată discuția)
Prevederile codului muncii referitor la demisie xynightwish xynightwish Buna ziua, Ocup o functie de conducere intr-o firma privata si vreau sa demisionez cu data de 1 octombrie. In contractul individual de munca, semnat in 2008, ... (vezi toată discuția)