avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nu la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nu la volan

as avea o antrebare am un prieten care a baut si a fost gasit de polite antrun parc din oras stand pe capota masini beat politia a cerut actele si i sa zis ca el este conducatorul auto desi el nu a fost oprit an trafic,nici nu se afla la volan dupa acesta politia a luat a duls la spital si i sau recoltat probe biologice si a fost testat cu etilotestulotestul an care a iesit 0,90 an acest caz politia are derptate sau ce este de facut?cu stima NEMES
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:31, 29 Iulie 2010
Fapta prevazute de art 87 din OUG 195/2002 se refera la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange s.a.m.d.
In situatia prezentata de dvs nu este realizat continuntul constitutiv al infractiunii vizate deoarece :
- conducatorul auto nu a sofat, nu a condus autoturismul;
- parcul nu reprezinta drum public.

Prietenul dvs ar putea fi sanctionat contraventional in baza Legii nr. 61/1991 republicata daca se va dovedi ca a consumat bauturi alcoolice in acel parc.
Daca nu se va putea dovedi acest lucru nu v-a raspunde nici macar contraventional.
va multumesc pentru raspun,si care este procedura pe care trebue facut an acest caz,ca sa castige dreptatea?
Prietenul dvs are doua variante:
1. depune o plangere impotriva politistilor care l-au condus la spital pentru recoltarea de probe biologice fara a avea un motiv intemeiat;
2. asteapta sa vada daca exista vre-o acuzatie la adresa lui si in functie de aceasta isi construieste o aparare.
Subscriu la cele scrise de colegii de forum, dar totusi nu inteleg cum a ajuns autoturismul in parc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de catre politia rutiera in trafic am fost testat cu etilotestul indicand o valoare de 0,46 in aerul expirat apoi am fost condus la spital unde ... (vezi toată discuția)
Sfat cerere recalculare alcoolemie mariusts mariusts Va salut, in urma cu exact 3 luni am fost oprit de politia rutierea, rezultatul etilotestului fiind de 0,43mg, iar rezutatele probelor biologie sunt 0,90 si ... (vezi toată discuția)
Legislatie kacio kacio Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)