as avea o antrebare am un prieten care a baut si a fost gasit de polite antrun parc din oras stand pe capota masini beat politia a cerut actele si i sa zis ca el este conducatorul auto desi el nu a fost oprit an trafic,nici nu se afla la volan dupa acesta politia a luat a duls la spital si i sau recoltat probe biologice si a fost testat cu etilotestulotestul an care a iesit 0,90 an acest caz politia are derptate sau ce este de facut?cu stima NEMES
Fapta prevazute de art 87 din OUG 195/2002 se refera la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange s.a.m.d.
In situatia prezentata de dvs nu este realizat continuntul constitutiv al infractiunii vizate deoarece :
- conducatorul auto nu a sofat, nu a condus autoturismul;
- parcul nu reprezinta drum public.
Prietenul dvs ar putea fi sanctionat contraventional in baza Legii nr. 61/1991 republicata daca se va dovedi ca a consumat bauturi alcoolice in acel parc.
Daca nu se va putea dovedi acest lucru nu v-a raspunde nici macar contraventional.
Prietenul dvs are doua variante:
1. depune o plangere impotriva politistilor care l-au condus la spital pentru recoltarea de probe biologice fara a avea un motiv intemeiat;
2. asteapta sa vada daca exista vre-o acuzatie la adresa lui si in functie de aceasta isi construieste o aparare.
Subscriu la cele scrise de colegii de forum, dar totusi nu inteleg cum a ajuns autoturismul in parc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Suspendare permis
cosmin_nasu
am fost oprit de catre politia rutiera in trafic am fost testat cu etilotestul indicand o valoare de 0,46 in aerul expirat apoi am fost condus la spital unde ... (vezi toată discuția)
Legislatie
kacio
Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)